Oldal kiválasztása

Golf Club: Wasteland – Játékteszt

Golf Club: Wasteland – Játékteszt87% XP87% XP
3 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Kihalt a világ, megszűnt az élet a Földön. A lakosság elköltözött a Marsra, ahol tovább élhetnek. Mihez kezdjenek így bolygónkkal? Az ultra gazdagok használják egy hatalmas golf pályának. A romos épületek, hátrahagyott múzeumok és radioaktív hulladék között haladva lyukról-lyukra. Főszereplőnk megunva a marsi életet szintén elutazott régi otthonába, hogy egy utolsó meccset lejátsszon. Közben megismeri (és vele együtt mi is), hogy mi vezetett ehhez a globális katasztrófához. Jetpackjével ide-oda ugrálva pedig bejárja azt, ami a pusztulás után hátra maradt.

Ahhoz, hogy kellemesen relaxáló időtöltés legyen az apokalipszis közben golfozni a hang és látványvilág fog segíteni bennünket. Elhagyatott, nyugodt tájak sejtelmesen világító neon fényekkel várnak minket, hogy labdánkat keresztül lőjük rajtuk. Némelyik helyszín akár egy posztapokaliptikus csendéletbe is beleillene. Perspektívát folyamatosan úgy választja meg a játék, hogy karakterünk a környezethez képest mindig elenyészőnek tűnik. Az építészetben és a táj apró részleteiben folyamatosan látható korunk társadalomkritikája. Ilyen például a múzeumban látható selfiező női szobor vagy a szétszórt bitcoinok a csatornában.

A zenék követik a sztori és a környezet tematikáját. Szinte bele tudunk feledkezni egy-egy jelenetbe. Különböző zenei stílusokat fogunk hallani a végigjátszás során. A zenék között a marsi rádió DJ-je fogja elmesélni a történetet számunkra különféle hírek és interjúk során. Plusz ajándékként a játék teljesítéséért lehetőségünk lesz egy QR kódot beolvasva letölteni az egész OST-t ingyen, hogy például tanulás vagy vezetés közben hallgathassuk.

A játékot három különféle módban játszhatjuk végig. Az egyik a story mode, ahol kedvünkre ütögethetünk, és ha esetleg elakadnánk, akkor átugorhatjuk a bosszantó mapot. Semmi sürgetés, csak élvezzük a játékot. A következő a challenge mode, ahol minden lyuknál megadott par számon belül kell teljesítenünk a lövést. Ha kifutunk a lövésszámból, akkor felrobban a labda és újrakezdődik a map. Az utolsó pedig az igazi mazochisták játékmódja, az iron mode. Itt nem az aktuális lyuk kezdődik újra, hanem mehetünk vissza az egész játék legelejére.

Értékelés

87%

Összefoglaló Egyértelműen nem egy sportszimulátort kaptunk, hanem egy audiovizuális élményt. Ha valaki egy nagy adag társadalomkritikára vágyik könnyed zene mellett, akkor annak feltétlenül tudom ajánlani. De ha csak könnyedén szeretnénk kikapcsolódni, de közben némi kihívásra is vágyunk, akkor is megtaláljuk a számításainkat.

87%
Translate »