Oldal kiválasztása

Inscryption – Játékteszt

Inscryption – Játékteszt82% XP82% XP
3 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A szokatlan játékok felkarolása nem újkeletű dolog a Devolver számára. A Pony Island készítőjének új játéka is ebbe a listába sorolható. Ami egy szimpla kártyajátéknak tűnik, az már a Steam demo fesztiválja alatt is kiderült, hogy sokkal több lesz. Sztorink szerint egy TCG gyűjtő/streamer talál egy régi kártyacsomagot egy régi sorozatból. Később hozzá kerül egy piros floppy lemezen a kártya játék digitális változata, és innentől bonyolódnak a dolgok. Egy csavaros és stílusokon átívelő kalandban lesz részünk.

A tényleges játék során egy sötét faházban vagyunk a székhez kötve. Egy sötétben lévő figura beszél hozzánk, aki a játékot vezeti. Ő fogja megszemélyesíteni a legyőzendő karaktereket és bossokat és meséli a történetet. A térkép Slay the Spire szerűen van kialakítva. Választható útvonalakkal meghatározhatjuk mely pontok felé szeretnénk inkább haladni. Utunk során különböző vendorokkal és upgrade lehetőségekkel találkozunk, amelyek paklinkat növelhetik.

A kártyajáték része egy egyszerű, de mégis nagyon jól működő rendszerrel bír. Négy sávban rakhatunk le lapokat, amelyeknek életpontja, sebzése és költsége van. Az egyik költség a vér, ami már lerakott lapok feláldozását jelenti. A másik a csontok, ami a leütött lapjaink után keletkezik. Minden kör laphúzással kezdődik. Ez lehet egy ingyenes Mókus kártya vagy egy másik lap a húzó pakliból. Lerakva a pályára őket a 4 sáv támad balról jobbra. Ha nincs ellenséges lap, akkor az előttünk ülő rejtélyes figurát támadjuk meg. A karakterre mért sebzés kihúzott fogakat ér, amelyek egy mérlegre kerülnek. Ha az egyik tálca az asztalt éri, az a játékos veszít.

Alapjában véve egy roguelikeról beszélünk, így amennyiben felénk billen a mérleg, akkor vége a runnak. Elkap minket a sötét figura, bedob egy cellába és egy utolsó fotót csinál rólunk. Ilyenkor van lehetőségünk, hogy a run során összegyűjtött lapokból egy saját lapot hozzunk létre. Ez egy nagyon jó lehetőség egy iszonyatosan erős lap elkészítésére, ami a következő runtól kezdve a paklink részét képezi. A gameplay loop akkor törik meg, mikor a figura azt kéri tőlünk, hogy álljunk fel az asztaltól és hozzunk el egy tárgyat neki a kabinból. Ekkor szembesülünk azzal is, hogy az egész kabin egy hatalmas puzzle része, ami a játék megnyeréséhez szükséges.

Értékelés

82%

Összefoglaló Nagyon hangulatos és egyedi grafikai stílusú játék. A mechanika elég egyszerű ahhoz, hogy bárkit beszippanthasson a gameplay loop. Ténylegesen minden run kezdetekor erősebbek leszünk. Amikor azt gondoljuk hogy nyertünk, akkor kezdődik csak a játék el igazán.

82%
Translate »