Oldal kiválasztása

Embr – Játékteszt

Embr – Játékteszt77% XP77% XP
3 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A mai digitális világban már bárkiből lehet egy app használatával ételfutár, taxis vagy akár ebben a játékban tűzoltó is. A történet szerint mi az Embr app használatával tűzoltóknak álltunk és a felhasználók bejelentéseit hajtjuk végre. A játék vizuális stílusa is az appal való interakcióra van kiépítve. A menürendszer is úgy néz ki, mintha valóban egy tabletet használnánk. Célunk az, hogy munkánk során a legjobb értékelést kapjuk a túlélőktől, és az sem jelent gondot, ha munkánk közben egy két dolgot „megmentünk” a tűztől.

A tűzoltáshoz számos eszköz áll rendelkezésünkre. Elsőként a fecskendő, amelyet bármilyen víz forrásból a területen belül feltölthetünk. Baltánk is van, amivel betörhetünk zárt ajtókat vagy ablakokat nyithatunk ki a szellőzés érdekében. A levegő áramlása fontos szerepet játszik, ugyanis találhatók mérgező felhők a pályán, amelyeket vagy huzat vagy ventillátor segítségével eltávolíthatunk a légtérből. További eszközöket is vásárolhatunk a küldetések során szerzett pénzből. 

Az Early Access után a végleges kiadás több játékmódot is kapott a kezdeti tűzoltáshoz képest. Ezek teljesen más játékstílusokat jelentenek az eredeti ötlethez képest. Lehetőségünk van nem csak tüzet oltani, de gyújthatunk is fel épületeket, amelyeknek megadott időkereten belül feltételeket kell teljesítenünk. Ezen felül kapunk megrendeléseket bizonyos értéktárgyak kimentésére, étel szállításra (hozzátenném, hogy azt is az égő épületbe kell vinnünk) de még bossfightokban is lesz részünk.

A játék teljes mértékben soloban is játszható, de egyértelműen multiplayerre termett. Ehhez barátokat ajánlanék, nem pedig véletlenszerű embereket. Ugyebár az inventory limitált, így érdemes össze beszélni a küldtés előtt, hogy milyen eszközöket hozunk magunkkal. Így sokkal jobb értékelést érhetünk el, mint szervezetlenül. Ha esetleg konzolon játszanak barátaink az sem jelent problémát, ugyanis crossplay lehetőség van PC, Xbox és PS4 között. Sajnos a Switchen ezzel a játékkal sincs crossplayre lehetüségünk.

Értékelés

77%

Összefoglaló Hangulatos multiplayer móka, ami soloban is megállja a helyét. A többféle játékmód segít, hogy ne laposodjon el a hangulat. Ha vesszük a fáradtságot és egy-két tárgyat "kimentünk" magunknak, akkor azokat eladva nagyon gyorsan összeszedhetjük a fejlesztéseket, így annak folyamata sem tűnik majd grindnak. Sajnos fizika részen néha lesznek bosszantó történések, de semmi game breaking.

77%
Translate »