Oldal kiválasztása

Overcooked! All You Can Eat – Játékteszt

Overcooked! All You Can Eat – Játékteszt84% XP84% XP
3 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A kooperatív főzőcske már két részen keresztül izzasztotta meg a vállalkozó kedvű szakácsokat. Az All You Can Eat változat keretében most már mindkét játékot és az összes kiegészítőjét egy helyen, remasterelt grafikával játszhatjuk 4K 60FPS-ben. Ez nem csak az első játék pályáihoz ad online multiplayer lehetőséget (mert ott csak local coop volt), de most már crossplayelhető is a játék, így akár PC-s játékosok is együtt főzhetnek konzolos barátaikkal. Steamen a Remote Play Together segítségével multizhatunk úgy is a neten keresztül, hogy csak az egyik játékos rendelkezik vele.

Mivel mindkét játék tartalma benne van így pályákból nem lesz hiány. Ezen felül vannak új konyhák is, amelyek exkluzívak ehhez a verzióhoz, és a jövőben további tartalmakkal bővül még a felhozatal. Ha nehezen boldogulunk a csillagok megszerzésével, akkor választhatunk gyakorló módot vagy egy könnyített játékmódot is, bár ez néhány achievement megszerzését ellehetetleníti. Helyet kapott egy arcade mód is ami a kampány mapok kimaxolása után további szórakozást nyújt.

A két játék és a DLC-k rengeteg választási lehetőséget adnak a karakter modellekre is. Ráadásul mindegyik alternatív kinézettel is rendelkezik, így mindenki megtalálhatja a saját magát kifejező avatárt. Ugyan a játék alap esetben legalább két játékos együttműködésére lett tervezve, de lehetőségünk van egyedül is játszani a pályákat. Ilyenkor a saját kiválasztott séfünk duplikálja és egy gombbal váltogathatunk oda és vissza köztük. Természetesen így nehezebben fogunk azonos teljesítményt elérni.

Ezt a változatot úgy tervezték, hogy a lehető legtöbb ember játszhasson vele. Választhatunk például nagy méretű betűket, amely egy couch co-op játék számára nagyon hasznos funkció. Az UI is skálázható, így akiknek gondot okoz a receptek felismerése távolról szintén segítséget kapnak. A diszlexiások számára található benne egy könnyebben olvasható opcionális betűtípus. Ezen felül színvakok számára is találunk opciókat. Ezen felül a séfek alatt található különböző formájú jelölő is segít az egyszerű megkülönböztetésben.

Értékelés

84%

Összefoglaló A csomag legnagyobb nyertesei azok, akik most akarnak beleugrani a szériába, vagy konzolos ismerősükkel játszanának. A több, mint 200 pálya rengeteg játékórát nyújt, de az arcade azután is bőven ad még lehetőséget. Az Assist mode nagy segítség lehet a gyengébb játékosok számára, mivel megnő benne a recept teljesítésére fordítható idő. Azok viszont, akik már rendelkeznek az első és második játékkal nem biztos, hogy feltétlenül érdemes beszerezniük a mostani kiadást.

84%
Translate »