Oldal kiválasztása

Block’hood – játékteszt

Block’hood – játékteszt80% XP80% XP
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Block’hood egy kellemes városépítős játék, aminek a látványvilága a Monument Valley-t idézi számomra. Minimalista kinézete, nyugodt zenéje és aranyos kis története könnyen meg tud fogni bárkit. Fő célunk, hogy olyan kis közösségeket, „szomszédságokat” hozzunk létre, amik egy-egy kitűzött objective-nek megfelelnek vagy sandbox módban szimplán működőképesek és a szemnek is kellemes látványt nyújtanak.

Azért a feladatunk nem szimplán összepakolni valamit, ami jól mutat, hanem egy működő rendszert kell létrehoznunk. Minden elem valami másik elemmel együtt működik. Nem csak hogy egymásra épülő blokkokat hozunk létre, ami egyre-egyre magasabb lesz, de funkciójukat tekintve is összhangba kell hoznunk az épületeinket. Úgy kell elképzelni, mintha egy Cities: Skylines kaliberű rendszert építenénk egy szögletes blokkban.

Az aranyos sztori során elsajátíthatjuk a játék alapjait, az egyes egységek feladatát és a vége fele a komplexebb blokkokat is megtaníttatja velünk. Mindenképp ezzel ajánlom a kezdést, mert ez adja meg az alapot a komplexebb építkezésnek, ami a játék vége felé a célunk lenne, és igazából ez az, ami a legnagyobb szórakozást és vizuális élményt nyújtja. Ha elsajátítottuk az alapokat, akkor jöhet a challenge mód. Itt folyamatosan nehezedő feladatokat kapunk, amik általában olyanok, hogy „szerezz X mennyiségű vizet”, stb. Könnyűnek hangzik, de majd elmúlik :D.

A játék igazi magját viszont számomra a sandbox mód jelentette, ahol határt csak a képzeletünk szab. Minecrafthoz hasonlóan kreatívan építkezhetünk a rendelkezésre álló blokkok segítségével. Az én létesítményeim nagyon jól funkcionáltak, de kinézetre inkább egy olyan disztópikus cyberpunk környéknek tűnt, ahova nem nagyon merészkedne az ember. A Steam közösség tagjai viszont rengeteg szemet gyönyörködtető futurisztikus lakóegységet építettek a játék segítségével, amik akár még kinyomtatva egy poszterként is könnyedén megállnák a helyüket.

Akik szeretik a városépítős játékokat, azoknak mindenképp ajánlom, hogy adjanak neki egy esélyt, mert egy teljesen új megvilágítást ad a megszokott formának. Akik pedig nem nagyon ismerik ezt a műfajt, vagy elég távol áll tőlük, azoknak viszont inkább egy esetleges leárazás keretében ajánlanám. Kellemesen meg tudja nyugtatni az agyat két munka között, és a kreatív készségeinket is fejleszthetjük vele.

Értékelés

80%

Összefoglaló Kellemes látványvilág, sok lehetőség, sandbox mód, minimalista grafika.

80%
Translate »