Oldal kiválasztása

Nintendo Switch Online Előfizetés: árai, tartalma és a Voice Chat működése

Nintendo Switch Online Előfizetés: árai, tartalma és a Voice Chat működése
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Ez nem volt titok, hogy a Nintendo is beáll a Microsoft és a Sony mögé, náluk is fizetős lesz az online rész bizonyos mértékig. Viszont még nem tudtunk semmit az árazásról, milyen extrákat kapunk ha befizetjük majd, de most végre mindenről hivatalosan lehullott a lepel.

Kezdeném a legfontosabbal, bejelentéskor úgy volt, hogy idén ősszel indul ez a rendszer, már nincs így, csak 2018-ban fog élesedni!

A másik fontos tényező az árazás lesz:

  • 1 hónap – 4$
  • 3 hónap – 8$
  • 12 hónap – 20$

Nem egy horribilis összegeket fognak elkérni, ez már így egy kifejezetten jó pont. De, hogy a pénzünkért mit fogunk kapni?

Mint látható, aki azt választja, hogy befizeti a szükséges pénzt, az játszhat online, csatlakozhat online lobbykhoz, valamint kap Voice Chat funkciót (róla hamarosan körül említést teszek), különleges akciókat kap a eShopban, valamint lesz egy úgy nevezett Klasszikus Játék Válogatás amihez hozzáférhet.

De mit takar ez a Klasszikus Játék Válogatás? Régi, NES és SNES címeket. Bejelentéskor még úgy volt, hogy havonta 2 ilyen játékot kapnak az előfizetős, és fordulókor mindig cserélődnek. Ezt az ötletet a Nintendo kukázta és helyette folyamatosan kerülnek majd be a játékok és amíg él az előfizetésünk nyugodtan játszhatunk bármelyik játékkal.

Voice Chat Működése

Sok bonyolult dolgot láttam már életemben, de amit a Nintendo kitalált Voice Chatnél az viszi a pálmát. legtöbben olyan bátor dologra gondolunk, hogy a Switchen található jack dugóra becsatlakoztatjuk a mikrofonos fejhallgatónkat és már működik is. DE NEM! Kapunk majd egy telefonos appot. De ez, hogy fog működni? Iszonyat bonyolultan.

A Splatoon 2 kapni fog egy fejhallgató és adapter csomagot. Igen innen lehet már sejteni, az adapteren lesz 2 jack csatlakozó az egyik fele megy a telefonba, a másik fele a Switchbe és az adapterre kell rádugni a fejhallgatót. Ugye milyen logikus és egyszerű? NEM! Bennem felmerült több kérdés is, de szerintem a legfontosabb: Ha dokkolóban van a Switchem ezt a műveletet, hogy kivitelezem? Jöhetne a válasz, hogy hosszú lesz az adapter vezeték, de ez sem igaz 50cm lesz csak. Viszont annál borsosabb az ára, 32$.

Röviden, a Nintendo Online Előfizetése, kifejezetten olcsó és tartalmas lesz, viszont cserébe a Voice Chat túl bonyolított, remélem kapni fogunk erre kényelmesebb megoldást.

Translate »