Oldal kiválasztása

Az esernyő akadémia – Képregény ajánló

Az esernyő akadémia – Képregény ajánló
5 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Gyerekkorában mindenkinek van elképzelése, hogy mi szeretne lenni és egészen biztos vagyok benne, hogy főleg a mostani Világot elnézve sokan szeretnének szuperhősök lenni. De vajon az ő életük gondtalan és tényleg megcsinálhatnak bármit? Idilli családi környezetben nevelkedhetnek, ahol esetlegesen a testvéreivel együtt szoros kötelékek alakulnak ki? Hát, ha az Esernyő Akadémia tagja vagy akkor tudhatod, hogy az élet nem olyan szép, mint azt sokan képzelik.

Az Esernyő Akadémia meglehetősen egyedi hangulatú képregény, aminél a rajzolás sem olyan, mint azt sokan várnánk. Ráadásul, ha megtudjuk, hogy ki az alkotója akkor már semmin sem lepődünk meg, Gerard Way, de ha úgy mondom, hogy a My Chemical Romance frontembere akkor még több embernek lesz ismerős. A rajzoló Gabriel Bá, akinek egyedi látásmódja van és ettől lesz különleges ez a képregény.

De akkor nézzük történetet, aminél lehet az látszik, hogy felületes vagyok, de később megértitek, hogy miért csak ennyit írok. Negyvenhárom gyerek születik ugyanazon a napon olyan nőktől akik terhesség semmi jelét nem mutatták, ebből hetet örökbe fogad Sir Reginald Hargreeves a különc milliárdos és elzárja őket a Világ elől, egészen egy incidensig ahol fel nem tűnnek az Esernyő Akadémia hősei és meg nem mentik a napot (Nem úgy, mint az Eiffel tornyot) és kiderül, hogy szuperhősöket képzett ki 6 gyerekből, 1 kivétel van Vanya akinek fontos szerepe van a történet szempontjából, de ezt nem spoilerezném el. Ezután kapunk egy nagyobb időugrást, mindenki felnőtt és utálják egymást, viszont egy tragédia, egész pontosan apjuk halála újra összehozza őket és innentől indulnak be az igazi események a képregényben.

Ennyit írtam csak, mert rohanunk előre, dobálja elénk az ellenfeleket néha egy kicsi családi drámát, de semmi többet és ezért furcsa érzés olvasni. Mert igazán a karaktereket nem ismerjük meg, hanem oda vannak dobva, hogy ő is létezik itt van, fogadjuk el. De a sodrásban nem is fogunk ilyeneket hiányolni mondjuk a kérdések folyamatosan fogalmazódnak meg az emberben, de válaszokat vagy nagyon felületesen, vagy egyáltalán nem is kapunk. A második kötetre, Dallasra némileg változik mert ott Ötös kerül a középpontba így kénytelenek válaszokat adni, hogy mik is történtek vele, lehet, hogy a harmadik kötet egy újabb családtagot vesz elő és jobban megismerhetjük. Viszont az első kötet alapján nem biztos, hogy megvettem volna a másodikat, ha nem hevert volna mellettem.

Tudom a fentiekkel lehet elveszem néhány ember kedvét, viszont a képregényből a Netflix készített sorozatot, ami leginkább az első két kötetből táplálkozik, és szöges ellentéte az eredeti műnek. Lassú, hagy időt a karaktereknek, mindenkit megtudunk ismerni és tényleg a drámán van a hangsúly, ami nagyon jól áll neki, megismerjük ki-kihez hogyan viszonyul, rengeteg háttértörténetet kapunk és a látványra, valamint a színészekre sem lehet panaszkodni mert itt-ott átveszi a képregény kissé furcsa világát.

Így én úgy ajánlom az Esernyő Akadémiát ha egybe kezeljük a képregényt és a sorozatot mert úgy egy fantasztikus művet kapunk amit tudok is szívesen ajánlani. Mindegyik létezik már magyarul így nyelvi akadály sincs. Egészen biztos vagyok, hogy a képregény folytatódni fog és kíváncsian várom, illetve azt is tudjuk, hogy a Netflix berendelte a 2. évadot a showból és ott is érdekes látni hogyan folytatódnak a kalandok.

A képregényeket köszönjük a Vad Virágok Könyvműhelynek!

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »