Oldal kiválasztása

Chernobylite (Early Access) – Halloween

Chernobylite (Early Access) – Halloween
5 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A játékban egy csernobili atomerőben dolgozott fizikust alakítunk, aki eltűnt szerelmét keresi, miközben próbál túlélni ebben a zord, poszt-apokaliptikus világban. A lezárt zónákat járva próbálunk nyomokat felkutatni és harcolva vagy kikerülve a zónát őrző katonaságot alapanyagot gyűjtögetünk a túlélésünkhöz. A játék során szembe találjuk magunkat a zónában élő más sztalkerekkel (akikkel együtt is működhetünk), de találkozunk még Chernobylite lényekkel és különböző természeti anomáliákkal is. És hogy ezek még ijesztőbbek legyenek, ezért 3D szkennelt területekkel és tárgyakkal van megsegítve a játék látványvilága.

Nem csupán egyedül próbálunk majd túlélni ebben a világban, de ha nem gondoskodunk társainkról, akkor könnyedén magunk ellen fordíthatjuk őket. Építhetünk egy bázist (kb. olyan szinten, mint a Fallout 4 settlementjei), amivel különböző tulajdonságokat növelve javíthatjuk menedékünket. Itt craftolhatunk majd különféle dolgokat az összegyűjtött anyagokból, például töltényeket a fegyvereinkbe. Innen indíthatjuk majd a küldetéseinket is, ahová embereket is beoszthatunk (hogy helyettünk végezzék el azokat), de nem garantált a siker. Minden küldetés végén visszatérünk ebbe a bázisba és itt kerül sor a nap végi élelmiszer adag elosztására. Ez kihatással van a karakterek moráljára és egészségére is.

Ez a különös, zöld anyag, a Chernobylite lehetővé teszi számunkra például a teleportálás képességét. Spéci fegyverünkbe töltve nyithatunk vele egy portált a jelenlegi pozíciónk és a bázisunk között. Miközben a portál két végpontja között sétálunk (és tulajdonképp a load screent töltjük ki) egy alternatív idősíkban vagyunk, ahol a történet már megismert részeiből kapunk egy-két háttér-információt. Érdemes meghallgatni őket, mert úgy könnyebb lesz átlátni a sztorit. Ugyanezen anyag okozza a természeti anomáliákat is a világban. Ezek különféle módon jelennek meg: kikristályosodva a tájon (és egy katonán is, akit maga alá zárt az anyag), hatalmas zöld villámokkal érkező viharban vagy például a Chernobylite szörnyek saját portáljain, amiken keresztül néha felbukkannak a környékünkön és megpróbálnak megölni.

Jelenleg 3 hatalmas, befejezett zóna bejárható, és mellé még van, ami fejlesztés alatt áll. Közel 8 óra storyt találunk benne, és sokak örömére már most magyar felirattal(!) elérhetők. Természetesen nem mindenhol tökéletes a fordítás, mert néha becsúszik az angol is közé, de mindenképp említésre méltó dolog. Határozottan nem egyszer nekiülős élmény lesz ez még jelen állapotában sem, de nem szeretnék spoilozni a történetből. A terep meglehetősen nyitott, de azért sok helyen találkoztam „láthatatlan falakkal”, ahol mondjuk el szerettem volna kerülni néhány ellenséget. A nyersanyagok gyűjtésében és a felfedezésben hasznos társunk lesz a mérő műszerünk, amely nem csak a radioaktív sugárzás mértékét tudja jelezni, de egy szonár szerű technikával bejelöli az összeszedhető tárgyakat is.

Translate »