A 2015-ös Interplanetary nem kavart hatalmas port anno, és azóta sem különösebben. Egy körökre osztott “tüzérségi” játék, ahol a például a worms rakétalövéseihez hasonlóan támadásokat indíthatunk, csak itt épp nukleáris tölteteket és egyebeket küldünk keresztűl az űrben két bolygó közt. Nemrég a Team17-el karöltve a Team Jolly Roger kiadta az Enhanced változatot, ami rengeteg balansz változtatást, bugfixeket, online AI-t, gyors célzási lehetőségeket és új épületeket hoz a játékba, amit ingyenesen megkaptak az előző rész tulajdonosai, és az Enhanced változat vásárlói is megkapják a régi változatot.

Kezdetben mindenki eléggé pontatlan és gyenge railgunokkal rendelkezik, amit becéloz, befejezi a körét, és reménykedik, hogy betalál az ellenfél területén. Nem találtad el a célpontot? Következő körben korrigálsz és újra lősz. Ha betalálnak a lövések akkor a népességszám megcsappan, amit nagyon nem szeretnénk. A játék fő magját a fejlődési fán való előrehaladás adja, ami a népességszámunk függvényében minden kör végén szerzett pontokkal lehetséges. Kevesebb halott -> gyorsabb fejlődés.

A pontos rögpálya meghatározása szintén fontos eleme a játéknak, ugyanis csak folyamatosan a hasunkra ütve nem fogunk sokmindent elérni. Teleszkópok használatával információkat tudhatunk meg az ellenséges bolygó városairól és épületeiről. Ezen információk használatával könnyebben választhatjuk meg a lövedékünk útját a legnagyobb pusztítás érdekében. A saját épületeink védelme is nagyon fontos, ugyanis a fegyverek nem lövik ki önmagukat és a lőszerek sem csak a levegőből teremnek, szükségünk van nyersanyagokra és áramra a használatukhoz. Az infrastruktúránk kiépeítése a lövésekkel való mesterkedés mellett komoly tervezést igényel.

A DEFCON játékosainak biztos ismerős lesz a globális méretű térképen történő játékmenet, de a casual játékosok számára szerintem elég nehezen elsajátítható a mechanikája. A felújított változat és az alapjáték között látványos javulás van (nem csak játékmenetben, de a grafika terén is). A könnyített célzási mód lerövidített tanulási időt eredményez, de az alapjáték precíziós célzását megöli ezáltal.

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás