Oldal kiválasztása

Micegard – betekintő

Micegard – betekintő

A játék a skandináv mitológia világában játszódik. Viking egereket kell irányítanunk és különféle mítikus lényekkel megvívnunk. A játék egy elég egyedi koncepcióra épít, mégpedig egy csapatformációs felállás, amelyet a helyzetekhez igazítva kell használnunk. Ezt megfűszerezi némi survival elemmel is, ami egy kvázi város építést is jelent számunkra. Ez a játékmenet egy nagyon aranyos, de mégis látványos grafikai stílussal párosul.

A játék központi mechanikája az, hogy a karakterünket védő egerek formációkba rendezhetők és eszerint irányíthatóak. Minden formációnak megvan a saját maga előnye és hátránya. Például ha körbevesznek minket, akkor beállhatunk egy kör alakú formációba, ahol minden irányból pajzsokkal védhetjük magunkat. Egy esetleges romhamhoz pedig egy ék alakzatba rendeződhetünk, ahol a védők állnak a ék csúcsán és mögöttük íjászok lövöldöznek a távolba.

Ezeket a csatákat kicsit változatossá teszi a játék számunkra. Találkozhatunk majd túszmentéssel, vízi harcokkal gonosz békák ellen, de főként felderítő feladatokat hajtunk végre és erőforrásokat gyűjtögetünk be. A játék irányítása viszont nem kifejezetten egyszerű. Maga a működése nem túl komplex, igényel némi hozzászokást. A használt formációk kihatással vannak a használható fegyverekre és mozgási sebességre is, így érdemes a feladatnak illő taktikát kitalálni.

Az összeszedett nyersanyagokat használhatjuk a településünk fejlesztésére, amiből épületeket húzhatunk fel és ezzel erősítve seregünket az elkövetkezendő csatákban. A városi jelenetekben párbeszédek is lesznek, ahol meg kell hoznunk néhány fontos döntést, amelyek kihatással lesznek a játék további alakulására. Ugyanitt találjuk majd a taktikai térképet is, ami lehetővé teszi a következő küldetés megválasztását.

Translate »