Oldal kiválasztása

Starship Troopers: Extermination – betekintő

Starship Troopers: Extermination – betekintő

A játék a híres film látványvilágába kalauzol el bennünket, ahol egy akár 16 fős kooperatív meccsben élhetjük át a bogarak elleni védekezés nehézségeit. Lépj be a Deep Space Vanguard elit katonái közé és a United Citizen Federation nevében te is tedd a dolgodat! A csapatmunka fontos része lesz a játéknak, így érdemes barátokkal együtt nekivágni a hősies feladatnak. Meglehetősen autentikus reprezentációja a filmbéli világnak és számos elemében egyértelműen felismerhető tárgyakkal és modellekkel dolgozik.

A játékban hat különböző karakter class-t lehet választani: Demolisher, Engineer, Guardian, Medic, Ranger és Sniper. Alapvetően mindegyik katona ugyanúgy működik, de a képesítésük némi bónuszt ad nekik. Például a Medic értelem szerűen gyógyítani tudja a csapattársakat a küzdelmek során, még az Engineer az épületek felhúzásában és karbantartásában jártas. Érdemes a 16 főből álló seregünket úgy összeállítani, hogy legalább egy legyen mindegyikből, ezáltal kihasználva a bónuszaikat.

A játék egyik fő mechanikája a bázisépítés, amelynek segítségével némi védelmet és jobb pozicionálást nyújtson a csapattagoknak. Falakat, kiszolgáló eszközöket, nyersanyag termelő berendezéseket, de önállóan működő lövegeket is létre tudunk hozni. Az építés egy jól működő háló alapú rendszerben működik. Könnyedén tudjuk lehelyezni, forgatni és megépíteni. Ezekre az építményünkre szükségünk is lesz, ugyanis a bogarak hatalmas számban és különféle támadás fajtákkal fognak hordaként ránk özönleni.

A játék során nagyon kaotikus állapotok alakulnak ki, amelyek eléggé szórakoztatóak, de nem mindig a harc miatt. Rengeteg bug található még a játékban (és nem a meggyilkolandó fajta). Ezen fokozatosan javítanak a fejlesztők, de még mindig elég erősen érződik a játékon a csiszolatlanság. Legfőbbként performance problémák vannak játék közben, de játékmechanikai hibák is elég gyakran előjönnek. Tekintve azt, hogy még 0.7.1-es verziószámnál járunk ez teljesen elfogadható. Mindenképp érdemes visszanézni majd az 1.0-ás változat megjelenésekor.

Translate »