Oldal kiválasztása

Cat Quest III – Betekintő

Cat Quest III – Betekintő

Augusztus 8-án érkezik a The Gentlebros stúdió mérhetetlenül aranyos és szójátékokkal vastagon megszórt Cat Quest sorozatának harmadik epizódja, a Kepler Interactive kiadón keresztül, akik voltak olyan kedvesek és korai betekintést engedtek a játék első 1,5 órájába. A Cat Quest 3, avagy a „Pirates of the Purribean” egy akció-kaland játék könnyed RPG elemekkel. Főhősünk egy kalóz macska, akit csak A Hősként emlegetnek a fejlesztők, és egy patkányokkal és más veszélyekkel teli szigetvilágon keresztül kell segítenünk neki, hogy megtalálja a legnagyobb kincset. Hogy mi ez a kincs? Egy legendás, North Star, mely legendája arról szól, hogy ez a csillag képes bármilyen kívánságot teljesíteni. A játékmenet fő része arról fog szólni, hogy a térképen szétszórt különböző szigeteken vezetjük végig karakterünket és kísérőjét, Captain Cappeyt aki mintegy mentor segíti főszereplőnk, aki a történet elején csupán egy kezdő kalóz.

A játék elején egy barlangból kiszabadulva megkapjuk az első fegyvereinket, és megtanuljuk őket használni, majd elfoglalunk egy hajót mely mostantól hű utastársunk lesz. Nagyjából ekkor botlunk bele Cappey-be, aki szellem létére bár segíteni nem tud nekünk, tanácsokkal fog ellátni minket az utunk során, és persze sürget minket az úton, hiszen neki is nagy álma a North Star megszerzése. Sürgetésének másik okával az első kis kikötővárosban találkozunk is: A Pi-Rat King, a legelvetemültebb patkány kalóz szintén a csillag nyomában van, és nem hagyhatjuk, hogy meg előzzön minket.

A játék harcrendszere rendkívül egyszerű, mégis kimondottan szórakoztató. Háromfajta támadástípus áll rendelkezésünkre: közelharci és távolsági fegyverek, valamint varázslatok. Ellenfeleink hasonló arzenállal fognak a mi életünkre törni, így őket figyelembe véve kell majd összeállítanunk a védelmi felszerelésünket, mely egy 2 részes páncélból és egy kabalából fog állni. A két fő fegyverünk között egy gombbal válthatunk, ugyanis egyszerre csak egy lehet a kezünkben. Szerencsére varázslatainkat bármikor el tudjuk sütni, nem számít mi a van a kezünkben. A legviccesebb trükkünk azonban az, hogyha a part közelében harcolunk akkor be hoppanhatunk a hajónkba és annak ágyúja segítségével töredékidő alatt elintézhetjük ellenfeleinket. Erre egyébként a játék is felhívja a figyelmünket, mivel miért is harcolnánk 5 ellenfél ellen egyedül, hogyha a hűséges hajónk ott áll mellettünk. A harcok során tapasztalati pontokat kapunk, ha eleget gyűjtünk, akkor pedig szintet lépünk, ez a szintlépés növeli a támadásaink erejét és védelmünket. A kalóz témához hűen, ellenfeleink a tapasztalati pontokon kívül aranyat is ránk hagynak miután elbántunk velük, amit pedig a felszerelésünk fejlesztésére használhatunk fel.

A Cat Quest 3 nem lenne kalózos játék, ha hajónkon nem szelhetnénk a végtelen tengereket. Bár a játék kameranézete végig rögzített, a hajónavigáció és a tengeri harc rendkívül élvezetes. A nyílt tenger tele van hajókkal, a teljes megjelenéskor pedig tengeri szörnyekre is számíthatunk így ellenfeleink tárháza eléggé változatos lesz. Hajónk, a karakterünkhöz hasonlóan felszerelhető majd erősebb felszerelésekkel, azonban a bemutató során ezek még nem voltak elérhetőek.

Első ránézésre a Cat Quest 3 egy rendkívül szórakoztató, és könnyed játéknak tűnik, a kalózos téma és a szóviccek egy kellemes atmoszférát építenek neki, a szemet gyönyörködtető képi világ pedig eléri, hogy felkapjuk rá a fejünket. Kicsivel több, mint 1 hónap múlva mindenki kézhez kaphatja a teljes játékot és meggyőződhet róla, hogy az egyszerű külső sokszor kiemelkedő játékokat rejt. Személy szerint számomra a nyár egyik legjobban várt címévé vált a rövid bemutató alapján, így alig várom, hogy a játék teljes történetét megtapasztaljam.

Translate »