Oldal kiválasztása

Sniper Elite V2 Remastered – Játékteszt

Sniper Elite V2 Remastered – Játékteszt65% XP65% XP
5 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Sniper Elite V2 megkapta felújított változatát, de hiányosságai ennyi év után még feltűnőbbek.

A Sniper Elite V2 eredetileg 2012-ben látott napvilágot. Egy elit mesterlövészt, Karl Fairburne-t alakítjuk, akit az elkeseredett németek végső állása közelében, ejtőernyővel juttatnak Berlinbe. Feladatunk, hogy megakadályozzuk, hogy a náci V2 rakéta-technológia a Vörös Hadsereg kezébe kerüljön. Két sereg közé kerülve, csak magunkra, lopakodó tudásunkra és hű puskánkra számíthatunk. A mesterlövészkedés egyedi megvalósítását és azon belül is a ballisztikát, illetve a golyók röptét és az ellenfelekben véghezvitt roncsolást lekövető Kill Cam kivitelezését nem lehet elvitatni az alkotóktól. Ám ezen kívül mindenben alul teljesített a játék, a botrányos közelharc, a térképek ötlettelensége, az ellenfelek butasága és a bugok tömkelege sokunk számára okozott kínos perceket. A fejlesztők készítettek pár jobban sikerült folytatást, de sajnos a V2 Remastered ezekből nem merít ötleteket, pedig lehet jobban jártunk volna. Szerencsére nem teljes áron kínálják a játékot és ráadásul tartalmazza a DLC-ket is!

Technológiai oldalon pont az történt, mint minden hasonló újra kiadásnál: optikai ráncfelvarrás, nagyobb felbontású textúrák, jobb fény-árnyék hatás. A 2012-es verzióval összevetve, messze jobb az összkép, de még mindig elmarad a 2019-ben (vagy akár a 2017-18-ban) elvárt szinttől. De ahogy azt tudjuk, a külcsín nem minden. Az alapok maradtak: egy mesterlövészt alakítunk, így a legmegfelelőbb, ha távcsöves puskával szedegetjük le ellenfeleinket, tisztes távolból, lélegzetünket visszafojtva. Viszont amilyen élvezetes ez, olyan botrányosan rossz a közelharc. Kézitusa szóba sem jöhet, így marad a pontatlan hangtompítós (ám néha mégis hallható) pisztoly, vagy az ellenfelektől zsákmányolt gépkarabélyok egyike. Nyílt terepen ellenfeleink pillanatok alatt szétkapnak minket, mivel gyakorlatilag nincs fedezék-harc. Noha leguggolhatunk, sőt, kúszhatunk is, körülbelül annyi értelme van, mint ráülni egy gránátra.

Sajnos a későbbi részek javításait és újdonságait nem emelték át ebbe, így aki már játszott a V2-vel, sok újdonságra nem számíthat a pénzéért. Azon kívül, hogy tartalmazza a csomag az összes DLC-t, a Zombie Armyból átvett karaktereket, a 16 fős többjátékos módot, illetve egy fotó módot, a kampány ismételt újrajátszása sok újdonsággal nem kecsegtet. Pedig lehetett volna ezt jól is csinálni, ha már benne van a Remastered a címében. Arra jó lehet, hogy kicsit kieresszük a fáradt gőzt a Kill Cam segítségével, de valószínűleg több frusztrációt fog okozni, mint örömet.

Értékelés

65%

Összefoglaló Ismét egy Remastered, aminél a fejlesztők úgy gondolták, hogy elég lesz a grafikai tuning ahhoz, hogy egy közepes játékból jobbat csináljanak. Hát nem.

65%

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »