Oldal kiválasztása

SCP: The Expedition Korai hozzáférés betekintő

SCP: The Expedition Korai hozzáférés betekintő

Az SCP: The Expedition egy, az SCP közösség által alkotott archívumot alapjának tekintő körökre osztott játék, melyben egy fiktív Task Force irányítása lesz a feladatunk. A játék jelenlegi állapotában véleményem szerint nem éri el a Korai Hozzáférés által lefedett tartalmat és minőséget, a Steamen jelenleg elérhető verzióját inkább nevezném Pre-Alpha tech demónak, mintsem korai hozzáférésű játéknak.

Fő probléma a játékkal, hogy rengeteg az egyelőre csak ideiglenes kép, illetve szöveg. A karaktermodellek minősége meglehetősen silány, az animációikról nem is beszélve. Az UI minimális, semmi egyediséget nem tartalmaz, első ránézésre valószínűleg egy megvásárolható Asset készlethez tartozik. A kamera irányítása is rendkívül kötött, nem mozdíthatjuk el az épp kiválasztott karakterről a fókuszt, így a harctér feltérképezése sokszor lehetetlen feladat, valamint a nagyításban is nagyban korlátozva vagyunk. Illetve jelen állapotában minimálisan nevezhetjük SCP játéknak, hiszen szinte teljesen csak említés szintjén találkozunk SCP teremtményekkel, és amelyikkel találkozunk, az is csalódást keltő…

Rengeteg negatívumot tudunk jelenleg felsorolni a játékról, azonban nem azért születik ez a cikk, mert el akarunk tiporni egy még ki nem forrott projektet. Ki akartam emelni a negatívumokat, azonban amit nagyon fontos megemlíteni a fejlesztőcsapatról, hogy napi szinten aktívan nem csak figyelik, de részt is vesznek a kommunikációban. Rengeteg tervük és ötletük van SCP-k újra alkotására a játékon belül, illetve az összes elemét fejleszteni tervezik. Ami már most nagyon pozitív, az a játék környezete. A jelenleg elérhető 3 pálya remekül mutat, a vörös tó egy rendkívül egyedi és ikonikus SCP helyszín, és hűséges újra alkotást kapott a játék első küldetésének keretében. Jelenleg nem tudom javasolni megvásárlásra, viszont, ha valakit érdekel az SCP világ, akkor mindenképp érdemes figyelemmel tartani ezt a projektet, és reménykedni, hogy a fejlesztőcsapat lelkesedése kitart.

Translate »