Oldal kiválasztása

RGB-s gamerbillentyűzet fillérekért? Igen, ilyet is tudunk ajánlani!

RGB-s gamerbillentyűzet fillérekért? Igen, ilyet is tudunk ajánlani!75% XP75% XP
5 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Korábban már talán láttátok, hogy a Spirit of Gamers márka 2 termékét is volt szerencsénk tesztelni: az egyik egy fejhallgató, amelyről a tesztet itt elolvashatjátok.

Ami viszont a billentyűzettel kapcsolatban érdekes, az az, hogy erről készült egy videóteszt is, így aki nem szeretné végigolvasni, egyszerűen csak kattintson a videóra oldalt. Ott is megtudhattok minden részletet az eszközről, és élőben is láthatjátok.

Szóval ti inkább olvasnátok? Rendben van, lássuk, milyen a Spirit of Gamers RGB-s semi-mechanikus billentyűzete a PRO-K5. Amit első körben tudni érdemes, az az, hogy alacsony árkategóriába tartozik a termék, így nem várhatunk tőle csodát. Viszont az árát teljes mértékben megéri, sőt a pénzünkért bőven többet kapunk, mint ami elvárható.

Paraméterek: 

  • Kezdjük azzal, hogy milyen a felépítése: egyszerű műanyag alapon erős fémváz védi a billentyűzet belsejét, olyan szépen kialakított formákkal, ami minden gamerasztalon elfér. 
  • Az RGB-színkódolásnak kettő funkciója, van ha nem vesszük a kikapcsolt állapotot. Az első, hogy fixen világít, a másik pedig az úgynevezett breathing, azaz lélegző mód, ahol szépen elhalványodik, majd újra felerősödik a fény.
  • 105 darab billentyű áll rendelkezésünkre teljesen magyar kiosztással, ami az RGB-s klaviatúráknál ritka. Ebből a 105 billentyűből 19 anti-ghostinggal van ellátva, ami annyit tesz, hogy nem fordulhat elő ezeknél, hogy az egyidejű lenyomásukkal valamelyik jel elvész.
  • Illetve egy 2.0-s USB-kapcsolattal tudjuk hozzácsatlakoztatni a géphez, ami egy 1,8 méter hosszú, „cipőfűző” erősségű burokkal ellátott kábel végén van.

Személy szerint engem a kábel burkolata nagyon meglepett, ugyanis nem egy olyan csúcskategóriás eszközt ismerek, ahol ezzel nem foglalkoznak, és emiatt a kábel sokkal hamarabb megtörik, vagy akár kontakthibás lesz. Így ebben az árkategóriában szerintem ez kimondottan nagy érdem, és megérdemli a gyártó a jó pontot, amiért figyelt a gamerekre.

Több ilyen hozzáállású márka kellene, nem csak a gaming világában, de mindenhol.

Használat:

  • Személy szerint nekem elsőre furcsa volt használni, alapvetően a mechanikus billentyűzetekhez vagyok szokva, így amikor az első billentyűt lenyomtam, és nem hallottam azt az ikonikus kattanást, picit meglepődtem. Viszont azt meg kell hagyni, hogy annak ellenére, hogy nem teljesen mechanikus, érződik rajta, hogy komolyabb egy átlagos billentyűzetnél.
  • Az RGB-világítás fényereje állítható ugyan, de lényegében vagy kikapcsolva van, vagy maximumon, mert az árnyalatokból nem sok érződik.
  • A dobozban van egy használati útmutató is, ami minden nyelven tud, ahol forgalmazzák a terméket, ám ha kicsit is tud az ember angolul, ne is próbálja meg elolvasni a magyart, mert az a gépi fordítás, ami ott van, az szörnyű. Kedves gesztus lenne, csak látszik rajta, hogy senki nem vette a fáradságot, hogy foglalkozzon vele, akkor meg már minek?

Összeségében egy nagyon jó billentyűzet a maga árkategóriájában. Ha csak ebben a mezőnyben nézem, adhatnék akár 10 pontot is neki, de mivel a nagy egészet kell néznem, ezért egyezzünk ki egy 7,5-ben.

A tesztet lehetővé tette a Konzolok Szervize, köszönjük a billentyűzetet.

Mi pedig úgy gondoltuk, hogy kedveskedünk nektek, így a lenti linken jelentkezhettek a nyereményjátékra, ahol kisorsoljuk ezt a nagyszerű billentyűzetet. A jelentkezéshez nem kell mást tennetek, mint követni minket a social media platformokon és ellátogatni az oldalra. Ha bármi kérdésetek lenne kérdezzetek bátran, segítünk!

Értékelés

75%

Összefoglaló A burkolata és a kábel minősége lenyűgözött, ilyen ár-értéknél ennyire minőségi munkát végezni szinte már csalás. A magyar kiosztás is nagyon pozitív, viszont a Google Fordítós használati utasításra és az RGB-színárnyalatokra fordíthattak volna kicsit több időt.

75%
Translate »