Oldal kiválasztása

CM Storm Sonuz – Hardverteszt

CM Storm Sonuz – Hardverteszt
9 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Cooler Master egy ideig főként csak hűtési megoldásairól volt híres, ám az utóbbi időben egyre több fajta terméket találhatunk meg termékválasztékukban. Most a gamereknek készült CM Storm-termékek egyikét, a Sonuzt vettük górcső alá.

A Cooler Master elsődlegesen a játékosok igényeinek megfelelően alakította ki Sonuz fantázianévre hallgató fejhallgatóját, amely hangerőszabályzóval és bal és jobb oldalra is rögzíthető mikrofonnal rendelkezik. A Sonuz első pillantásra is elég masszív kinézettel bír, ám amint kézbe fogjuk, máris kiderül, hogy pehelykönnyű, ami elég fontos kényelmi szempontnak számít. A külsőt tekintve óriási pánttal lett ellátva, és tulajdonképpen nem tudnék olyan fejformát elképzelni, amire nem lehetne stabilan rögzíteni játszi könnyedséggel. Cserébe viszont nem éppen utcai viselet, mivel a túlméretezett fülpárnával és fejpánttal biztosan kitűnnénk a tömegből. A kábel gubancmentes kialakítású, és található rajta egy analóg (tekerős) hangerőszabályzó, valamint a mikrofon ki- és bekapcsoló gombja. Mit ne mondjak, nekem ez a hagyományos megoldás sokkal jobban tetszett, mint a nyomógombos változatok, hiszen így pillanatok alatt olyan hangerőt tudok beállítani, amilyet szeretnék – de lehet, hogy csak én vagyok túlságosan oldschool ezen a téren.

A széles fejpánt ugyan stabilan tartja a fejhallgatót, viszont fekvés közben már annyira nem kényelmes (folyamatosan hozzáér az ember keze vagy egy párna), így elsődleges felhasználása kifejezetten a számítógép előtt ücsörgésre szűkíthető. Ezen tevékenységhez viszont akár órákon át is folyamatosan használhatjuk, hiszen a fülpárnája nagyon kényelmes, és egyáltalán nem fülled be benne az ember füle. Sajnos zajszigetelésben nem jár az élen, ami abból is megtapasztalható, hogy a környezetünk is hallani fogja a fülhallgatóban megszólaló erőteljeseb effektusokat, de otthoni használat mellett valószínűleg erre nincs is akkora szükség, mint egy utcai füles esetében. Ha mégis lenne, akkor viszont abban is biztosak lehetünk, hogy a Sonuz képes akkora hangerőt biztosítani, amivel elnyomhatjuk a külső zajokat – csak ne menjen a hallásunk kárára!

A hangzást tekintve a Cooler Master fülese pont úgy teljesít, ahogy azt elvárhatnánk. A mélyhangzás erőteljes és öblös, a magas hangok is rendben vannak, ám a középső hangtartomány mintha a háttérbe szorult volna. Éppen ezért a Sonuz tökéletesen megfelel játékokhoz, és filmnézés esetén is kellemes hangzást biztosít, ám a zenelejátszás során már előjönnek a hiányosságok. A hagyományos jack dugónak köszönhetően szinte bármilyen eszköz, azaz PC-s hangkártyák, mp3-lejátszók, táblagépek és mobiltelefonok is csatlakoztathatók, bár utóbbiak esetében a külön csatlakozójú mikrofonnak már nem lesz aljzatunk, így a headset funkciót csak a vele kompatibilis eszközökkel tudjuk majd kihasználni, ami a gyártó specifikációja szerint az Apple, a HTC és a BlackBerry készülékeit jelenti. A jelenlegi 20 ezer forintos (szerintünk korrekt) árát tekintve azt mondhatjuk, hogy elsődlegesen annak ajánlott a Sonuz, aki PC-s játékokhoz és mikrofonos kommunikációhoz keres egy masszív, strapabíró fejhallgatót, amely azon túl, hogy megfelelő mértékben adja vissza az effektusok dübörgését, több órás játék esetén is kényelmes viseletet biztosít.

Értékelés: 7/10

Hozzászólások

Translate »