Oldal kiválasztása

Revival: Recolonization – Játékteszt

Revival: Recolonization – Játékteszt80% XP80% XP

Egy olyan poszt-apokaliptikus 4X játék, amely a Föld pusztulásakor játszódik. Célunk az, hogy újra elhozzuk az életet a Földre és benépesítsük azt. Munkánk során együtt működtetünk más túlélőkkel vagy meghódíthatjuk területeiket. Erre lehetőséget ad a játékban található lojalitás és diplomáciai rendszer, ami talán kicsit jobban kiegyensúlyozott, mint a hasonló címekben megtalálható társai. Végső célunk pedig főként az, hogy a Földet elpusztító AI sereget visszaverjük. 

A játék korokon át zajlik. Egészen az egyszerű építményektől az utópikus festményeket idéző futurisztikus építészetig bezárólag kísérjük végig népünket. Ez a változás a technológia vizuálisan is reflektálva lesz az épületeken. Elég érdekes kombinációkat is létrehozhatunk a fejlesztési fának köszönhetően. Például lehet lézer ágyúval felszerelt harci elefántunk. A fő célunk a képernyő tetején található AI boss méter trackeli. Azt, hogy a végső célt egyedüli nagyhatalomként vagy szövetségeseket gyűjtve érjük el, az már teljesen rajtunk áll.

Nagyon hirtelen változások állhatnak be a játék során. Lehetnek ezek természeti katasztrófák, szélsőséges időjárási elemek, de akár egy zombi támadás is. Folyamatosan alkalmazkodnunk kell a megváltozott feltételekhez. Lehetőségünk van ezeket a változásokat terraformálással is elérni, amivel kedvezőbbé tehetjük magunknak az életkörülményeket vagy épp az ellenségeink életét tehetjük nehezebbé vele. Ha olyan környezetet alakítunk ki a bázisunk körül, ami nekünk nagyon kedvező, de az ellenségnek nem, akkor akár a bázisunkhoz érve már lehet a serege komoly sérülésekkel érkezik meg.

Ami a játékot egyedivé teszi a sok hasonló cím között, az a testreszabási lehetőségek, amelyek rendelkezésünkre állnak. Ehhez szükség lesz a környezetünk tanulmányozására és arra, hogy a könnyen beszerezhető erőforrásokat stratégiai célokra használjuk fel. Például ha valakinek sok köve van, akkor ők valószínűleg kő alapú fegyverzetet használnak majd, de amennyiben más erőforrásokkal rendelkezünk, akkor más alapanyagból hasonló dolgokat gyárthatunk. Ezen stratégiai erőforrások menedzselése nagy szempont lesz a játékbeli terjeszkedésünk során.

Értékelés

80%

Összefoglaló Érdekes csavar a 4X játékok világán. Itt nem csak élhetünk a világban, de saját kedvünkre formálhatjuk is azt. Elég sok testreszabási lehetőség számos, eltérő játékstílusnak ad lehetőséget, ezáltal megnövelve az újrajátszási lehetőségeket is. A környezeti elemek látványosak és a fejlesztések vizuálisan is megjelennek mind a világban, mind a harci egységeinken. Kicsit lassan indul be, de egy idő után már kapkodjuk majd a fejünket a rengeteg történés közepedte.

80%
Translate »