Oldal kiválasztása

Night of the Dead – játékteszt

Night of the Dead – játékteszt

A Night of the Dead egy open-world túlélős-craftolós játék, melyben az a célunk, hogy miközben nappal felfedezzük a világot és gyűjtögetünk felépítsünk egy olyan védhető erődöt, ami az éjszaka ránk leselkedő zombi hordák hadát képes visszaverni és megállítani. A játék már több éve Korai Hozzáférésben van, de most végre az 1.0-ás verzióval találkozhatunk. Rengeteg minden változott az eredeti kiadás óta, de még azért mindig van tér a fejlődéshez.

Az építés nagy szerepet kap a játék során, amelyhez elég sok eszköz is a rendelkezésünkre áll. A kreatív beállítottságú játékosok létrehozhatják a legbizarrabb mozgó-gyilkoló szerkezeteket vagy felhúzhatják a legerősebb erődöt, ami mindennek ellenáll. Természetesen a műfajra jellemzően ez is rengeteg nyersanyag grindolással jár majd és folyamatosan oldjuk fel az egyre fejlettebb technológiákat. Az építhető dolgok négy fő csoportba sorolhatók: az épületek elemei; craftoláshoz használatos eszközök; bútorok; csapdák.

A hosszú fejlesztési idő ellenére elég sokszor lehet még mindig grafikai hibákba vagy esetleg falon átsétáló ellenségekbe futni. Ez természetesen most a fő verzió frissítés után már csak a hibajavítás része lehet, de azért szerintem hatalmas minőségbeli változásra nem kell számítanunk például a combat animációk terén. Van egy sajátos bája ennek az alacsonyabb minőségű stílusnak, de az biztos, hogy sokakat vissza fog tartani a játéktól a látvány. Néha azért vicces szituációkat tud generálni az AI, amelyeket kihasználva a bázisunk védelmét növelhetjük jól elhelyezett csapdarendszerekkel.

A túlélésünket egy elég mély RPG-szerű stat mechanika is meghatározza. Hat fő tulajdonság van, amelyek felé építhetjük a karakterünket: Attention, Strength, Vitality, Endurance, Judgment és Memory. Ezek különféle módosítókat adnak, például a Strength növeli a támadási sebzést és az ugrás erejét. Ezen felül különböző társakat is toborozhatunk magunkhoz, akik segíthetnek nekünk a csatában vagy épp nyersanyagot gyűjthetnek a tábor számára. Nekik szintén vannak szintjeik, stat pontjaik és saját felszereléseik, így bőven lesz mit fejleszteni a sztori során. Ettől a játék játszható singleplayerben is, de akár online cooperatív vagy PVP módban is belevághatunk a túlélésbe.

Translate »