Oldal kiválasztása

PlayIT és PlayIT Plus Debrecen 2017 – így láttuk mi

PlayIT és PlayIT Plus Debrecen 2017 – így láttuk mi
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

PlayIT Debrecen 2017

jobb mint tavaly de nem több

 

 

League of Legends a PlayIT-en

Természetesen, ahogy minden éven, most is helyett kapott a LoL is, viszont most kicsit több programmal.

Beléptetés

A tavalyi eseményhez képest egy kicsit átszervezték, hogy ki-hol léphet be a Főnix csarnokba. Már az első pár percben észrevettem egy hatalmas változást. A beléptetésnél mindenki tudta, ki-merre mehet, hol kell átvenni a jegyét. A szakmai/VIP jegyátvételnél is minden rendben ment, bár sajnos mi forgalmi okok miatt késtünk, így a collectors jegyesek belépését is kihagytuk.
Számomra egy kicsit visszataszító volt, hogy a Collectors és a Delux jegyesek nyakpasst kaptak, ezzel eléggé ki lettek emelve, hogy ők többet fizettek. Emellett az elején zavaró volt, hogy néha-néha majdnem őket szólítottam meg a szervezők helyett.

Konzolok, VR és a PC játékok

Mindenki megtalálta, amit szeretett, legyen az HTC Vive, PlayStation VR, ASUS ROG laptop vagy akár autós szimulátor. Továbbá rengeteg PS és Xbox konzol volt kirakva, különféle játékokkal, mint FIFA, COD vagy Halo.

A csarnok kistermében Halo és Battlefield 1 verseny ment folyamatosan. A rendezvény vége felé egy 8v8 BF menetre sikerült beállnom, ami hatalmas élmény volt. A legjobb pillanat az volt, amikor egy ásóval végeztek ki majd mikor megkérdeztem ki volt válaszolt, hogy ne haragudjak, véletlen volt.

CHIO MOZDULJ GAMER

Mint ahogy megszokhattuk, idén is nagy hangsúlyt fektettek a mozgásra. A Chio Mozdulj Gamer mozgalomnak köszönhetőn csocsózhattunk, kosarazhattunk, pingpongozhattunk de akár kipróbálhattuk az élő csocsót is.

a rendezvény berendezése

Bár kétségkívül PamKutyáék voltak a leghíresebbek és akiket a legtöbben meglátogattak, a Minecraftos videósok is nagy figyelmet kaptak. Volt szerencsénk többek között beszélgetnünk zsDavval, Ancsával az Anett és Ancsa párosból és DoggyAndival is. A velük készített interjúkat hamarosan elolvashatjátok, de összességében mindenki örült annak, hogy találkozhatott a rajongókkal,

Számomra, továbbra is hihetetlen, hogy egy-egy YouTubeos aláírásáért, képesek egy órát is akár a sorban állni. Viszont, ez feltűnt a szervezőknek és a Linistry alkalmazásnak köszönhetően a telefonunk állt sorban, mi pedig játszhattunk addig máshol. A rendszer lényege, hogy SMS-t küldve, vagy ha van mobilnetünk az alkalmazáson keresztül kérhetünk sorszámot, majd a rendszer válaszol, ha mi következünk.

Két csarnok, nagyobb hely

Végre megfogadták az emberek tanácsát és kérését: a videós részt külön helyre tették, méghozzá a szomszédban lévő Hódos Imre Sportcsarnokba, így óriási helyet kaptak a YouTubeosok. Mivel a csarnok a Főnixtől függetlenül áll, ezért külön beléptetés volt, de nem kellett külön fizetni érte, továbbá nagyon jól megoldották, hogy ne legyen sor a bejutáskor, sőt még B tervük is volt, ugyanis a csarnok hátsó részén volt egy kijárat, amit kinyitottak volna ha sokan lettek volna bent.  A Hódos arra is jó volt, hogy kicsit leüljünk ha már sok volt a Főnix zaja. A Minecraftos videósokon kívül Radics Peti és PamKutya is ott volt.

Megtekintettük egy lelkes makettozó munkáját is, aki papírból készít filmes és videojátékos karaktereket, továbbá elkészített már két World of Tanksos makettet is, amiben már drótot, mohát és fadarabokat is használt. Mivel nagyon megtetszett számukra hobbija, ezért pár kérdést fel is tettünk neki, erről hamarosan olvashattok. A további munkáit ITT találjátok.

A Show végén mikor kicsit lecsendesült a csarnok, ellátogattunk a modding standhoz, ahol megismerkedtünk Kerekes Jánossal, vagy ismertebb nevén Jones965. A világhírű moddert az Asus támogatja. Gyönyörű és egyedi konfigurációi mellett a teljesítményre is figyel. Mivel én és a két kollégám is informatikán tanulunk, hamar belerepültünk a szakmai beszélgetésbe és megmutatta nekünk a legújabb gépét, amelyet folyékony nitrogénnel hűtött. Kérésünkre megmutatta, hogy mire is képes a gép. Amellett, hogy rendkívül látványos a laikus számára is, a 6,5 Ghz-es négymagos processzort még mi is megcsodáltuk.

Talán PlayIT Plust vártuk az egész nap a legjobban. Nem azért, mert sok új dolgot vonultattak fel, nem azért mert több minden volt, hanem azért, mert kevesebben voltak, sokkal kevesebben. Sajnos nem tudtunk hamarabb bemenni a rendezvényre, ugyanis a szervezők azt mondták még 8 előtt 10 perccel, hogy még pakolnak.

Már a csarnok előtti sor is sokkal kisebb volt mint amit vártunk. Körülbelül 100-110 ember várhatott a belépésre és nyitásra se lett sokkal több. A csarnok a beléptetés után se telt meg. Belépéskor mindenkinek lecsekkolták a személyi igazolványát, ellenőrizve, hogy elmúlt-e 18 éves.

Véleményem szerint semmi Plust nem adott a rendezvény, viszont arra kifejezetten jó volt, hogy kipróbáljuk, amire amúgy sokat kellett volna várni. A színpadi produkció, mivel a két műsorvezető eléggé elengedte magát, számomra kicsit elvesztette a minőségi jelzőt.

Mivel mi nem helyiek vagyunk, ezért 10 órakor indultunk haza, így már nem tudtuk megvárni a rendezvény végét. Pár ottmaradó ismerősünket megkeresve elmondták, hogy ők élvezték az estét, főleg Szupkay Viktor fellépését

Összegzés

 

 

Összességében, ahogy már a legelején írtam, jobb volt mint tavaly de nem volt több. A nagyobb hely, a jobb szervezés egyértelműen pozitívum, viszont véleményem szerint nem volt több játék, kiállító vagy látnivaló. Számomra a PlayIT Plusra se érte meg várni, bár ez lehet azért is, mert a rendezvény ideje alatt kipróbáltam szinte mindent.

Translate »