Oldal kiválasztása

Arthur király: A kard legendája – Filmkritika

Arthur király: A kard legendája – Filmkritika60% XP60% XP
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Arthur király legendáját már többször is feldolgozták, Guy Ritchie miért ne tehetett volna egy próbát? Noha egészen más a története, mint a korábbi feldolgozásoknak. Ha azt nézem, hogy a Merlin sorozatban, Mordred, a gonosz varázsló bőven akkor szerepel, amikor Arthur már király, itt pedig még Uther uralkodása alatt a film elején van jelen.

Arthur (Charlie Hunnam) ellensége nem Mordred itt, hanem Uther testvére Vortigern, akit pedig Jude Law alakít. Mindkét színész kitett magáért, és jó munkát végeztek karakterük eljátszásával. Továbbá, hogy varázslóból se legyen hiány, bár Merlin nincs, itt most egy varázslónő (Astrid Bergès-Frisbey) segíti Arthurt, akit Merlin küldött. A hölgyemény nem csak titokzatos és szép, állatbűvölő képességekkel rendelkezik. További szereplők, színészek, akiket kiemelnék, először is a Trónok harcából Kisujjt, vagyis Aidan Gillen, aki itt a lázadók egyik vezetőjét alakítja, Arthurt segíti szintén, hogy a gonosz királyt legyőzzék. Másik színész, aki csak egy kis szerepet kap egy, a gonosz katonák vezetőjeként a sziklába szúrt kard táboránál, David Beckham. Kemény 2 perces jelenetet kapott, és hirtelen nem is ismertem fel, de bevallom őszintén, nem követem őt nyomon, így nem is csoda, de érdekes volt így utóbb felismerni.

A történet egyszerű, de nem is baj, egy könnyed hangvételű középkori akciófilm igazából az egész. Viszont a vágások és a történet mesélése nagyon Guy Ritchie-s, ahogyan Arthur beszél a tervekről, és hogy mi hogyan fog történni, és ide-oda vált a kép az értekezésről a jövőbe, ahogy épp úgy történik, ahogy mondta, majd vissza és így tovább. Ez nagyon el lett találva. Se a zenékre, se a hangokra nem lehet panasz, ilyen téren is kitettek magukért a készítők és minden nagyon rendben van.

Spoilereket elkerülve, csak röviden mondom, hogy Arthur egy bordélyházban nő fel, amíg felnőtté válik, megtanul verekedni, üzletelni, tehát az alvilági életet, és nagykorára vezér lesz belőle. Ezt a folyamatot nagyon gyorsan, úgy 1 perc alatt mutatják be. Majd elég hamar megtudja ki is ő valójában, és hogy mi történt a szüleivel. Ezt követően nagy nehezen elfogadja a lázadók nézeteit, és az élükre áll, hogy király legyen. Ehhez persze le kell győzniük Vortigernt és seregét, illetve a legendás kardot, az Excaliburt is meg kell tanulnia használni.

Értékelés

60%

Összefoglaló A film összességében teljesen rendben van, 3D-s változatban vannak jobb és vannak kevésbé élvezhető jelenetek. IMAX-ben kíváncsi lennék, milyen. A vágások és a hangtechnika szintén jó. A történet egyszerű, de valahogy nem is igényelhető tőle, hogy bonyolult csavarokkal legyen tele. A végső harc az, ami egy kicsit gyengébb volt szerintem. Kétórás produktum az egész, és elmondható, hogy észre se lehet venni, olyan gyorsan eltelik. Az új Galaxis őrzői film mellett szerintem ezt is megéri moziban megnézni.

Arthur király: A kard legendája
60%
Translate »