Oldal kiválasztása

MondoCon 2019 ősz

MondoCon 2019 ősz
5 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

2019 ősze sem múlhatott el úgy, hogy ne rendezték volna meg a MondoCon-t a Hungexpón, amire hosszabb kihagyás után ismét kilátogattunk, így szembetűnőek voltak a változások és szerencsére semmiben sem kellett csalódnunk.

Mint ismeretes, a Hungexpo területén átépítések kezdődtek, ez érinti a rendezvényeket is, így a MondoCon-nál is voltak változások, amiket bőven az előnyükre tudtak fordítani. A beengedés továbbra is a főbejáratnál volt, ami gördülékenyen ment, és nagyon gyorsan bent voltunk. A fogadó, ami mindig a rendezvény egyik központi eleme volt, mostanra már eltűnt.

A K épület továbbra is a főszínpadi eseményeknek adott helyet, ahol voltak igazán érdekes beszélgetések és bemutatók, pl.: Komino Masahiko volt az egyik vendég, aki rengeteg animén dolgozott már, és köztük nem kevés kiemelkedő van. Szerencsére az egész beszélgetés felkerült Youtubera így bárki meg tudja nézni, ha esetleg lemaradt. De a megszokott kerekasztal-beszélgetések is jelen voltak.

A 25-ös épületben kisebb színpadi előadások, illetve rajzos programok várták a kilátogatókat, ahol úgyszintén voltak külföldi vendégek, akik különböző cosplayek készítéséről beszéltek.

Ami újdonság volt, hogy a G pavilonba került minden más, amiről tudni kell, hogy az egyik legnagyobb pavilon, így nem volt egyáltalán tumultus, és nagyon kényelmesen lehetett közlekedni, nyugodtan meg lehetett nézni mindent, nem voltak lökdösődések. Bizony ez egy teljes animés/gamer/tech kánaán lett, mert mindenki megtalálta azt magának, ami érdekli, és ebből is látszik, hogy mennyire sokszínű lett a MondoCon. Társasjátékok eddig is jelen voltak, de így, hogy rengeteg hellyel tudtak gazdálkodni, így még több kiadó megjelent, és nemcsak mint árusító, hanem kipróbálható volt rengeteg minden, és jó látni, hogy pár év alatt itthon is mennyire népszerű lett a társasozás, és minden korosztály képes megtalálni azt, ami érdekli. Gamerrészként jelen volt a Sony, akik ismét kitettek magukért, pl a Days Gone-nál megpróbáltak a játék hangulatával megegyező hangulatot teremteni a hordókkal és kannákkal, a VR részt is erősen népszerűsítették. A Nintendo is egyre jobban megveti a lábát, még nem nagy területen, de annál színesebb játékkínálattal vannak jelen. Az Esport rész sem maradhat ki, ahol a HS és a LoL pörgött folyamatosan, de tőle nem messze a verekedős játékok szerelmesei is versenyre kelhettek egymás ellen.

Ha esetleg a Tech rész érdekelt, akkor a CaseKing standnál olyan egyedi építésű gépeket láthattunk, hogy az állunk egész biztosan a padlón koppant. Egyszerűen fantasztikus volt az összes munkát szemügyre venni, mert folyamatosan újdonságokat fedezhettünk fel. Vagy a Redragonnál megismerkedni a márkával, és egy like-ért cserébe remek ajándékokat és egy kupont zsebelhettünk be.

Árusokból sem volt hiány, és nemcsak magyarok, hanem külföldiek is jelen vannak ilyenkor, ráadásul remek akciókat is kifoghatunk, hogy esetleg nassolni valót, ruházatot, figurákat szerezzünk be. Ha ez nem lett volna elég, akkor a szerencsére is bízhattuk magunkat és lootboxokat is vásárolhattunk, amik kifejezetten baráti áron vannak jelen, de hát előre nem tudhatjuk, hogy mit is rejtenek pontosan.

Aminek kifejezetten örülök, hogy hiába voltam kint régen MondoCon-on, még mindig ugyanolyan remek érzés volt, még mindig közvetlen mindenki, bátran oda lehet menni bárkihez. Ha képet szeretnénk készíteni, akkor csak meg kell szólítani az adott cosplayest, és készséggel már pózba is vágja magát. Ráadásul most a barátnőmmel látogattam ki, akinek ez volt az első ilyen rendezvénye, és ő is remekül érezte magát. Öröm kilátogatni egy ilyen rendezvényre, ami képes dinamikusan fejlődni, és az adott igényekhez igazodni, de közben nem felejti el, hogy valójában miről és kinek is szól igazán. Továbbra is csak bátorítani tudom azokat, akik idegenkednek vagy még sosem voltak kint egy MondoCon-on, hogy egyszer látogassanak ki, nem fogják megbánni.

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »