Oldal kiválasztása

Nyárindító gamer rendezvény a Hungexpón – PlayIT

Nyárindító gamer rendezvény a Hungexpón – PlayIT
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A PlayIT Show immár sokadik alkalommal veszi birtokba a Hungexpó csarnokait, és hozza el az aktuális gamer- és IT újdonságokat a játékos, valamint a tech világ rajongóinak.
Az ország legnagyobb gamer rendezvénye 2018. június 2-án visszatér a fővárosba, a megszokottnál jóval nagyobb eszközfelhozatallal, a legfrissebb játék címekkel, versenyekkel, és persze nem szorulnak háttérbe a VR és AR eszközök, közkedvelt videósok és szórakoztató színpadi műsorok sem.

Az idei év a PlayIT Show életében a bővülés jegyében telik, és már a győri, valamint a debreceni rendezvényen is sokkal több, nagyobb játékhelyszín várta a látogatókat. A budapesti rendezvény sem lesz kivétel, több mint 300 PC, konzol és VR eszközön a legkülönfélébb játékokat próbálhatják ki az érdeklődők.
A rendezvény egyik különlegessége az a Star Wars zóna, ahol az idei év egyik újdonsága, a Magyarországon nem kapható Star Wars: Jedi Challenges AR szett is kipróbálható lesz. Az eszköz lehetővé teszi, hogy egy kiterjesztett valóságban harcolhassunk a Csillagok háborúja gonosztevőivel, de játszhatunk a 4. rész híres táblás játékával is. A Star Wars zónában további, a franchise-hoz köthető játékokkal és kiállításokkal találkozhatnak a látogatók, akik VR headset-eken még a lázadó erők, X szárnyú vadászgépeit is vezethetik.

A rendezvényen belül helyet foglal egy PlayIT Plus zóna is, kizárólag a 16 éven felüli látogatóknak, ahol olyan 16-os korhatáros játékokkal is játszhatnak, amit egyébként rendezvény keretein belül nem próbálhatnának ki. A zónán belül több e-sport bár is saját helyszíni, vagy előnevezéses versenyekre invitálja a vállalkozó kedvű játékoskat.
A kipróbálható játékcímek között a tavasszal megjelent/megjelenő újdonságokkal lesz lehetőségünk szórakozni, mint például az Ancestors Legacy stratégia játék, az Injustice 2™: Legendary Edition, vagy a június végén debütáló The Crew 2 (A Cenega facebook oldalán megtekinthetitek a trailereket is), amit hetekkel a megjelenése előtt próbálhatnak ki a PlayIT résztvevői.

A PlayIT Show-ról nem hiányozhatnak a Mozdulj Gamer Mozgalom programjai sem, amik két online meccs között offline is megmozgatják a gamereket. Itt akár egyedülálló módon a 7 méteres mászófal csúcsáról az egész PlayIT területe megtekinthető . A még több adrenalinra vágyó látogatóknak pedig lehetőségük van bele vetni magukat milyen is vr nélkül élesben tűzharcba keveredni, a népszerű lasertag bajnoskág küzdelmeibe.

A geek, gamer és fantasy világ jellegzetes karaktereinek életre keltéséért idén is a rendezvény legszínesebb társasága a cosplay-esek felelősek, akik különböző egyesületekbe szerveződve teljesítik ezt a feladatot. Ezekkel a csoportokkal találkozhatnak a látogatók a Cosplay Village-ben, ahol többek közt egy 4 méteres Csillagkapu; a Goa’uld űrhajókról jól ismert, aranyozott, hieroglifás fotófal; felpróbálható jelmezek és fegyver kiegészítők; egyedi társasjátékok, Jedi kiképzés, droid futtatás, kvízek, kiállítások és rengeteg más, érdekes program kap helyet.

A rendezvényre jegyek már kaphatók elővételben a gombra kattintva, illetve offline az 576 Kbyte üzleteiben.
Az újdonságokról és legfrissebb információkról a rendezvény Facebookos eseményében tájékozódhatnak az érdeklődők.

Translate »