Oldal kiválasztása

Model Builder – Betekintő

Model Builder – Betekintő
3 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Mindig is ki szeretted volna próbálni milyen maketteket összeállítani, de túl drágának találtad? Esetleg az eszközök használata utáni takarítás tartott vissza tőle? Akkor itt a remek alkalom! A Model Builder segítségével megtapasztalhatod mindezt digitális formában. Készíts modelleket saját kezűleg a doboz felbontásától a festék megszáradásáig minden munkafolyamatot elvégezve. Miközben készítjük a szebbnél-szebb modelleket, nagyapánk nyomdokaiba léphetünk és régi titkokat ismerhetünk meg. Folyamatosan újabb eszközöket vásárolva igazi profi műhelyt hozhatunk létre.

Az elmúlt évben lényegében mindenre kaptunk egy szimulátort, de leginkább csak nagyon tágan értelmezve vették a szimuláció kifejezést. Főként éppen csak működő, humorosnak szánt játékokról volt szó. Ezzel szemben a Model Builder ténylegesen a valódi élményt próbálja digitális formában átadni. Saját képességeinkhez mérten választhatjuk az irányított munkát, ahol a modell dobozában lévő útmutató használata alapján készítjük el a végső terméket vagy nekiállhatunk teljesen szabad kézzel a saját elképzelésünk szerint.

A munkafolyamatok nagy alapossággal vannak megjelenítve. A doboz felbontása után saját kezűleg kell az egyes darabokat kivágni is az öntvényről. Ezután a darabokat kézzel össze kell illesztenünk a használati útmutató segítségével vagy akár anélkül (amihez sok szerencsét kívánok előre is). Az összeszerelést követően jön a festés fázisa, ahol ha az utasítás alapján dolgozunk, akkor konkrétan megmutatja melyik festés hova kerül. Ezután az esetleges matricák felhelyezése következik majd értékelésre kerül a kész modell. Az utóbbi két folyamat azért lényeges, mert a pontosság alapján kerül elbírálásra a végeredmény.

Jelenleg elég nagy potenciált mutat a játék. A fejlesztők ígérete szerint számos kiadás utáni update formájában bővítik majd tovább a jelenlegi tartalmat. A közösségi média integrációja nagyon jó lehetőséget adhat a kreatív játékosoknak megmutatni saját makettjeikből készített diorámáikat. Ehhez a Photo booth funkció további eszközöket ad. A készítők közleménye szerint jelenleg tárgyalnak több modell készítő céggel is, hogy licenszelt modelleket tegyenek a játékba. Amennyiben a tervben lévő Steam Workshop integráció is tényleg megvalósul, akkor az lehetőséget adna a játékosok számára, hogy az általuk készített modelleket is feltöltsék és megosszák a többi játékossal.

Translate »