Oldal kiválasztása

Flat Heroes – Switch teszt

Flat Heroes – Switch teszt70% XP70% XP
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Egy perces néma csöndet kérnék a független, indie fejlesztőknek. (Letelt.) Ugyanis ők azok, akik véleményem szerint frissen tartják a játékipart. Ha nem jön nagy cím (de még ha jön is), ők ott vannak és rengetegszer egy friss mechanikákkal és élményekkel kecsegtető alkotást tesznek le az asztalra. Magam részéről elmondhatom, hogy mindig tudok válogatni a megannyi indie termék közül és mindig találok valami érdekeset. Jelen tesztünk alanya a 2D-s brigádot erősítő Flat Heroes, ami főleg a gyors reflexekre, a sebességre és a pontosságra épít.

A játék egyszerű formákkal operál, s feladatunk, hogy az általunk irányított négyzettel ugrálva túléljük a ránk leselkedő veszélyeket, megannyi pályán keresztül. Ez így hirtelen egyszerűnek tűnik, de a Flat Heroes a pár kezdeti bemelegítés után képes lesz olyan szinten nehéz kihívást jelenteni, amilyenre még a Dark Souls játékok veteránjai is felhúzzák a szemöldöküket. Minden szint egy négyzet alakú arénában játszódik és különféle veszélyek leselkednek ránk, a nyomkövető lövedékektől a csak szimplán zuhanó tárgyakon át a kiszámíthatatlanul mozgó geometriai formákig. Az igazi kihívás abban rejlik, hogy rájöjjünk hogyan tudjuk kikerülni, vagy kivédeni a különböző támadásokat. Van, ahol a terepet használhatjuk fedezékül, van ahol a dupla ugrást vagy a dash képességet kell segítségül hívnunk. Négyzetünk képes rátapadni a különböző falakra is, ami szintén nagy segítséget jelenthet.

A szintek azonban világokra is szét vannak bontva, és minden világ végén egy boss harc vár minket. Ezek önmagukban szinte minden addigi kihívást összegeznek és minden ügyességünkre és helyzetfelismerési képességünkre szükségünk lesz a teljesítésükhöz. Ráadásul a programban a multiplayer lehetőség is helyet kapott. Társaink bármikor beugorhatnak mellénk játszani és a kihívás így rögtön a duplájára tud nőni, átláthatatlan geometriai formák halmazát alkotva.

Összeségében a Flat Heroes elég pofás kis programra sikeredett. Bevallom eleinte idegenkedtem a minimalista látványvilágtól, de a játék mechanikája meggyőzött. Hosszabb utakon kellemes szórakozást tud nyújtani (pláne az egyre nehezedő survival móddal) de otthon, tv előtt is elszórakoztat ideig-óriág. Bár online multi nincs, szerintem nem is kell, ez tipikusan az egy légtérben lévő játékot kedvelőknek lett kitalálva.

Értékelés

70%

Összefoglaló Összességében a Flat Heroes egy szórakoztató program, azonban nem erre fogunk emlékezni évek múlva, ha a Switchre gondolunk.

70%

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »