Oldal kiválasztása

Manifest 99 VR-bemutató

Manifest 99 VR-bemutató90% XP90% XP
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Mire is való egy VR-szemüveg?

A köztudatban legjobban elterjedt kép róla az az, hogy a videojátékipar következő foka a technologiai létrán. Ám ennél sokkal több van benne. A Project Flight School ezt be is bizonyította nekünk: Manifest 99 című VR „játékuk” tökéletes példája annak, hogy a VR nem csak játék.

De miről van itt szó?

Ez inkább egy úgy nevezett „Experience” (élmény), mintsem játék. Egy rövid kis film, ha úgy tetszik. Szerettem volna videóbemutatót csinálni róla nektek, de a rövidsége ezt sajnos ellehetetleníti, ugyanis nem vesz több időt igénybe a befejezése, mint 20 perc. De az milyen 20 perc, te jóég!

A történet végig egy vonaton játszódik, nekünk nincsen más dolgunk mint nézni. Felmerülhet a kérdés, de hát akkor ez nem egy film? Nem, nem film, ugyanis csak akkor haladnak az események, hogy ha teszünk ezért. Úgy tudunk előrejutni, ha a vonaton lévő madarak vagy más állatok szemébe belenézünk. Illetve ugyanígy tudjuk összeszedni azt a pár gyüjthető tárgyat is, amelyek mindegyike egy kis rövid üzenettel szólgál. Önmagukban nem sok jelentésük van, ám később, ahogy egyre több és több dolog kiderül, értelmet nyernek.


Nem véletlen, hogy „Experience”-nek nevezzük és nem játéknak. A Manifest 99 15-20 perces ideje alatt olyan sok érzelmet szabadít fel bennünk, hogy egy 2 órás mélyebb film teljesítményével vetekszik. Eleinte kíváncsian várjuk, hogy mi fog történni, próbálunk rájönni, hol vagyunk? Mit keresünk it? Mi a célunk? Aztán ez átmegy kicsit aggodalomba, hála a környezetnek és a játék kinézetének. Folyamatosan szinten tartja az összes érzést, amit előhúz belőlünk, és újabbakat ad hozzá, egészen a legvégéig, amikor is elérjük a katarzist, majd egyszerűen csak el akarjuk felejteni és újra nekifutni.


Nagyon nagy élmény volt számomra ez az alkotás, minden elismerésem a készítőké, és remélem, hogy a Project Flight Schooltól fogunk még hasonló remekműveket kapni!

Értékelés

90%

Összefoglaló Teljesen elképedve álltam az élmény után percekig, azt gondolva, hogy te jó ég, ezt újra át szeretném élni.

90%
Translate »