Oldal kiválasztása

8-Bit Armies & Hordes – Bemutató

8-Bit Armies & Hordes – Bemutató
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Command and Conquer és Warcraft 1-2 kedvelőinek érkezett egy indie gyöngyszem, ami egyszerű grafikával, alacsony árral és jól balanszolt frakciókkal várja a játékosokat.

Az alap játék, az 8-Bit Armies, mint ahogy a neve is mutatja egy „retro kinézetű”, kockás grafikájú C&C-re hasonlító RTS. Gyors, könnyen tanulható, mégis sok gyakorlás kell, hogy mesterévé váljunk. Az alap játékban realisztikus katonai egységek vannak, azaz tankok, helikopterek, stb. Az Armiesban 25 kampány pálya van, 12 co-op pálya, és 10 multiplayer pálya, amiben akár 8 játékos vehet részt egyszerre.

Több DLC van tervezve a játékhoz (amiből már most is kaptunk ingyen is), de az első standalone DLC is megérkezett, mégpedig az 8-Bit Hordes, ami az Armieshoz hasonló, de a fantasy világába helyezi át a dolgokat. Itt már nem helikopterek, hanem sárkányok, zeppelinek vannak, stb. Ez szintén 2 új frakciót ad a játékhoz: The Dark Orcs, Deathsworn. Ezen kívül 24 kampány pályát, 12 co-op pályát és 10 multiplayer pályát tartalmaz. A Hordes DLC teljes mértékben együtt működik az Armies alapjátékkal, ami azt jelenti, hogy a pályák, frakciók szabadon keverhetők egymással.

Az építés a klasszikus formát követi. Amint a képen látható, nincs túlbonyolítva, mégis lehetővé teszi a saját játékstílusunk kialakítását. Ez az egész játékra igaz. A játékmechanika és az egységek kezelése nincs túlbonyolítva, így akik a modernebb RTS címektől tartózkodtak eddig, ezzel könnyebben boldogulnak majd.

A játék potenciálja a fentiekkel nem ér véget, ugyanis Steam Műhely integráció és Pályaszerkesztő is található benne, amivel akkor is beszerezhetünk új harcmezöket, ha mi magunk nem is vagyunk elég ügyesek vagy kreatívok, hogy elkészítsük őket. Meg kell jegyeznem, hogy a map editor elég könnyen használható, és jól átlátható, így mindenképpen érdemes adni neki egy esélyt, mert pozitívan csalódhatunk a képességeinkben. 😉

Összességében nyugodt szívvel tudom ajánlani minden klasszikus RTS kedvelőnek, de azoknak is, akik csak gondolkodtak a műfaj kipróbálásán, ugyanis könnyű kezelése és viszonylag egyszerű játékmechanikái gyorsan megtanulhatók. Megvásárolhatjuk a két játékot egy csomag részeként vagy külön-külön is, ha esetleg csak az egyik stílus érdekelne minket, vagy csak egy betekintést szeretnénk a játékba.

Translate »