Oldal kiválasztása

Reigns – Játékteszt

Reigns – Játékteszt
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Királynak lenni könnyű dolog, vagy mégsem? Ebben a játékban kipróbálhatjátok magatokat, hogy milyen uralkodók lennétek, még a legszélsőségesebb körülmények között is.

A Reigns-ben egy Tinderre hasonlító interfészen kell kezelnünk a királyságunkat, és különböző bizarr vagy épp vicces szituációkra kell igen vagy nem választ adnunk. Minden döntésünk kihatással lesz a négy fő faktorra a játékban: egyház, nép, hadsereg, kincstár. Ha valamelyik mutató eléri a nullát vagy a maximumot, vesztettünk. Ilyenkor aktuális királyunkat meglincselik, elviszi a kolera, elégetik máglyán, de szerencsésebb esetben akár a katakombákon keresztül megszökhetünk sorsunk elől.

Amint ez bekövetkezett a királyunk élete munkássága alapján egy titulust kap (főként a jobb sarokban található objectivek alapján), és egy új uralkodóval folytatjuk tovább. A játék minden lépésünkre emlékszik és kihatással lesz az új kezdetre. Folyamatosan bővülnek a rendelkezésre álló lapok, amikből furábbnál furább események alakulnak ki. Például találkozhatunk az ördöggel, vagy kockázhatunk a királyi vagyonnal. Ugyan minden vezető halála egy game overnek számít, a játék nem ér teljesen véget csak egy bizonyos évszám elérésével.

A játék kezelőfelülete szinte sír az érintésvezérlésért, de a PC-s változata is gond nélkül játszható. A több, mint 750 egyedi kártya, ami döntést vár tőlünk elég változatos „életeket” ad. Egy idő után ugyan monotonná válik, de ha a mobilos változatát vesszük alapul, akkor egy-egy játékmenet alatt nem fogunk ráunni a swipeolásra.

Összességében nagyon szórakoztató játék. Kicsit lassan indul be, de amint ráérzünk az ízére, akkor már hosszabb életeket is megélhetnek a királyaink. Az erősen szöveg alapú játékmenet nem mindenkinek lesz a kedvére, de egy mobilos unaloműzőnek buszozás közben nyugodt szívvel ajánlanám.

Értékelés: 8,5/10

Translate »