Oldal kiválasztása

Coffin Dodgers – Játékteszt

Coffin Dodgers – Játékteszt
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Kérdezzünk meg bárkit, a Mario Kart és annak klónjai közül legalább ötöt meg tud nevezni, és legalább egyel nem játszott volna. Erre a vonatra szeretne felülni az indie fejlesztő, akik egy eléggé érdekes témát választottak játékukhoz.

De mi is az a téma? Nos, az elmúlás. A kis faluba, ahol főleg öregek élnek, megérkezik a halál. El akarja ragadni az időseket, akik egy érdekes megoldással állnak elő. Ha legyőzik a halált egy versenyben, akkor életben maradnak.

Érdekes. Amikor először végigmentem a történetet ismerhető képregényen, azt hittem, hogy nem látok jól. De így van. Ha ezen túlesünk, akkor kapunk egy kellemes tutorialt, amiben megtanuljuk, hogyan kell kilőni az fegyvereket és, hogyan tudunk rendesen menni a pályán. Ezután pedig egyből a közepébe csöppenünk. Két különböző versenystílust kapunk egyben. Egyrészt van egy normális pontszerzős körverseny, és a pontok alapján leszünk elsők vagy utolsók. Ha utolsók vagyunk a listában, akkor halottak vagyunk. Egyszerű, de nagyszerű. Legalábbis a karrier mód. Sokáig el lehet vele szórakozni. De akkor jönnek, a kiegészítők. Vannak Open World aspektusok is, ilyenkor mindenféle tárgyakat gyűjthetünk, vagy csak simán mehetünk fel alá a pályákon. Persze ezen kívül még mehetünk sima gyorsversenyt is nem kell feltétlenül ahhoz ragaszkodni, hogy a karriert vigyük végig.

És mit kapunk még? Persze a szokásos osztott képernyős mód is megvan. Itt konzolok esetében jelenleg a maximális játékosok száma 2, míg PC-n már 4 játékos is versenyezhet együtt a halál ellen. És az nyitott világú mászkálás lehetősége is megmarad.

A felvehető fegyverek és erősítések is nagyon hasonlítanak arra, amiket a kategória többi játéka kínál. Gyorsabbak lehetünk, lassíthatjuk a többieket, megoldhatjuk, hogy kicsússzanak vagy akár teljesen ki is üthetjük őket egy rövidebb időre.

Nos, két szempontból lehet erre a rövid írásra tekinteni: vagy a játék nagyon jó és nem tudok róla semmit írni azon túl, hogy miről is szól a játék, és milyen lehetőségeink vannak, vagy annyira rossz lett a játék, hogy semmit nem akarok írni róla.  Nos, itt nem erről van szó. A játék a maga nemében nagyon jó, persze nem annyira, mint a már több konzolgeneráción át dédelgetett és fejlesztgetett játékok, mint mondjuk a Mario Cart. De nem is ezt várjuk el tőle. A Coffin Dodgers egy üde színfolt, és annak is nagyon jó. Ha önfeledten akarunk szórakozni, akkor nem is találunk jobbat. Ha az ár a kérdés, akkor pedig a teszt írásának pillanatában nagyjából 10 eurós címke tökéletes címmé teszi ahhoz, hogy ha egy barátunk hirtelen felbukkan nálunk és nincsen hirtelen olyan játékunk, amivel ketten tudunk játszani. 

Értékelés: 8/10

Translate »