Oldal kiválasztása

Hyrule Warriors Legends – Játékteszt

Hyrule Warriors Legends – Játékteszt
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Nintendo két évvel ezelőtt kiadta a Hyrule Warriorst Wii U-ra, most megérkezett az újrakiadás a kistestvére, 3DS-re. De mennyivel másabb, mint a nagygépes? Ki fog derülni.

A Hyrule Warriors-ról már olvashattatok az oldalon, emiatt is vagyok nagy bajban, mert a két játék szinte megegyezik, így inkább a fő dolgokat csak minimálisan ismertetném. ITT részletesen elolvashatjátok őket. Ismerkedjünk meg a Hyrule Warriors Legendsel.

Akkor kezdjük a történetünket röviden és tömören: Hyrule világát egy hatalmas veszély fenyegeti, és égető szükség lenne megtalálni a Legendás harcost. Zeldáék várát megtámadják, és kiderül, hogy Link is az újoncok között van, és egyből rohan segíteni a harcba. Zelda eltűnik, próbáljuk megtalálni, és így tovább, felesleges részletezni. A történet van, elfogadható, de nem ezért fogjuk szeretni vagy utálni.

Így inkább térjünk is át a játékmenetre, ami már érdekesebbnek mondható (főleg egy Zelda játékban). Az alapokat a Dyntasy Warriors adja, magyarán van egy viszonylag nagy térképünk, ahol ténylegesen harcok vannak, és mi szabadon rohangálhatunk közöttük. Persze feladatokat is kapunk, és több hős is tartózkodik a pályán, akik között lehet váltogatni (már amikor nincs, fontosabb feladata vagy nem hagyja el a területet). 

Mivel nagyobb harcokról van szó, így a látványra sem panaszkodhatunk. Igaz egy 3DS-es címről van szó, így a grafikából vissza kellett venni, de a speciális támadások látványosak maradtak. Ha felkapcsoljuk maximumra a 3D-t, akkor még szebb lesz a játék, de elsőre meg fogja erőltetni a szemet, úgyhogy óvatosan. 

Mivel mondhatjuk, hogy most már ténylegesen a 3DS címről beszélünk, hozzátartozik, hogy minden megjelent DLC-t tartalmaz, valamint kapunk egy új hőst is, akivel eddig sosem találkoztunk Zelda címekben: Linkle

Igen, jól látjátok, megkapjuk a női Linket, akivel a játék viszonylag sokat is foglalkozik, saját kis külön történetet kap, hogy miként is válik hőssé, és hogy őszinte legyek, akár egy külön játékot is elfogadnék vele. Remélem, még látni fogjuk a karaktert későbbi Zelda címekben.
 
Térjünk vissza ezek után, hogy miben is különböznek még a verziók: szerencsére küldetéseknél kivették, az igazán primitívnek ható „Tisztítsd meg a területet” feladatokat. Inkább a nehezebb, de élvezhetőbbeket hagyták meg. Viszont még mindig megmarad a játék legnagyobb hibája, hogy nagyon repetitív. 

Tovább felesleges boncolgatni, a Hyrule Warriors Legendset. Akinek tetszett a Wii U verzió, azoknak érdemes kipróbálni, de akik nem ismernék és szeretnek újdonságokat kipróbálni, nekik is ajánlom. De nem szabad vele sokat játszani, mert akkor gyorsan unalomba fullad. Hogy mennyire jó döntés volt így kiadni? Nehéz megmondani. Szívesebben láttam volna egy Wii U Complete kiadásban, de így is elfogadható, csak legközelebb még több mindent pakoljanak bele.

Értékelés: 7/10

Translate »