Oldal kiválasztása

Zsákmányok a Világkörül – Tokyo Treat

Zsákmányok a Világkörül – Tokyo Treat
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Szereted a japán csokikat, sütiket, zacskós ételeket, de a kedvenc boltodban már mindent végig kóstoltál, és keresed az újdonságokat? Akkor a Tokyo Treat az, ami neked kell!

A világban már nagyon sok zsákmányos ládát találhatunk mindenféle témában, formában és összegben. Mi most nem egyet fogunk bontogatni havi szinten, hanem inkább többfélét bemutatni. Ezek közül nagyon sokat már Magyarországra is szállítanak, és bizony olyan dolgokat rejtenek, amikért megérik az árukat.

Persze egy gamer oldalról van szó, de első alanynak mégis egy igazán különleges ládával nyitnánk a sort: Tokyo Treat, japán ízei egy dobozban!

Teljesen véletlenül találtam rá erre a ládára és mivel szeretem a távol keleti ízeket így próba gyanánt meg is rendeltem egyet, a legtöbb ilyen hónap közepe felé érkezik meg, ez inkább hónap végére érkezett meg, de csomagtartalma kárpótolt mindenért.

Már maga a doboz is igazán szemrevaló, ráadásul nagyon igényes is. Kellően védi a csomag tartalmát és tudván, hogy mekkora utat tett meg, ennek ellenére mégis szinte semmi sérülés nem volt rajta. De ugye az igazi rész inkább a belseje, ami elsőre meglepetést okozott a chipsek miatt főleg a Chilis Tacos, mert valahogy elütött az egész harsány-rózsaszínes többi nasitól.

Dontaco's Chili Tacos Flavored Chip
Persze az íz próba sem maradhatott ki belőle. Elsőre erős, paradicsomos íze volt, majd szépen elkezdett csípni. Ha hasonlítani kellene valamihez, akkor az a tortilla lenne az, mert ennek is a rá jellemző háromszögformája van, és nem is krumpliból készült.

Nagewa Mentai Mayo Flavor
Maradjunk a chips vonalon. A következő már valódi Japán hatást kelt: burgonya karikák majonézes-borsos ízesítéssel. Kellemesen csalódtam benne. Erősen érezni lehetett a sült krumplit, de a majonéz is hatásos volt. Ráadásul a végén megjött a bors íze is. Ha egy ilyen a kezembe akadna, nem raknám félre, mert eteti magát.

Innentől át is térhetünk az édességekre, aminél meglehetősen szélsőséges lett a doboztartalma. A legfurcsábbat szándékosan nem lőném le, mert mély nyomot hagyott bennem, annyira tipikusan Japán.

Nem tudom, hogy mivel is kellene kezdenem, mert itt igazán 1-2 érdekes van. A legtöbb nálunk is kapható valamilyen formában, egyedül az íz minőségében térnek el (szerintem nem kell mondanom, hogy melyik irányba).

Pocky Fleck Starwberry Heart Full
Elsőre a kezembe akadt a ropi, igen tudom, van rendes elnevezése, de leginkább ehhez tudom hasonlítani, ráadásul ebből is egy különleges volt a csomagban. A pálcikák 80% eperbevonatot kaptak, valamint maga a belseje is epres töltetlékkel volt töltve. Aki imádja az epret, telitalálat lesz nála. Kifejezetten finom volt, igaz kevésnek mondanám azt, amennyi van egy csomagban, főleg mert az embernek fel sem tűnik, hogy milyen ütembe eszi.

Kiki and Lala Starwberry Crunch
Ezek után egy, számomra müzli szeletre emlékeztető valami akadt a kezembe. Persze ez rizsből volt, és inkább por volt az egész. Ehetőnek nyilvánítanám, de nem lesz a kedvencem. Egyszer ehető volt.

Grain Gummy
Most jöhet az egyik kedvencem a csomagból. Ezt már a jelly beanhez tudnám hasonlítani, amiből már ettem sokfélét, de ennyire finomat még nem. Annyira jól kivehető volt belőle minden íz, hogy nem lehet leírni vagy elmondani. Ezt érezni kell!

Collis strange gum 2
A rágó… mert ez sem maradhat ki persze. Leírása szerint citrom, eper vagy áfonyás (de képe alapján inkább alma), és egy idő után ízt vált. Valahogy az íz váltás sosem jött be, továbbra is az eredetit éreztem, és egy olcsóbb lapkarágóhoz tudnám hasonlítani. 

Princess's Lost Treasure
Egy kis süti sem maradhat ki, aminek nagyon finom tésztája volt. Ráadásul ízletes áfonyás töltetékkel van ellátva, így ha nem is mi esszük meg, hanem kistesónak adjuk oda, akkor ő is a fellegekbe fog járni.

String Candy Grape and Muscat Taste
Nálunk is kaphatóak a cukrok, amiket szálakhoz tudom hasonlítani, ráadásul egy kis extrával. Ha a két féle cukrot összetekertük, akkor egy harmadik ízt kapunk. A rágóval ellentétben ez valóban működött.

Fujiya Peko Poco chocolate
Megérkeztünk az első csokinkhoz, ami egyből különleges, mert első látásra nyalóka, de elolvasva a leírását kiderül, hogy tejcsoki. Bevallom, nem volt szívem felbontani, mert egyszerűen szép. 

Lotte Koume Soft Candy
Tovább haladva, elérkeztünk a személyes kedvencemhez: a szilvás cukorhoz. Ahogy rágondolok még mindig érzem az ízét, egyszerűen fantasztikus volt! Olyan szilvás íze volt, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Már rengeteg szilvás nasit megkóstoltam, de ez toronymagasan az első helyezett lett.

Mricie's Mr. Fun Bakery
Még mindig maradunk a desszerteknél, de inkább ugrok egyet: jöhet a DIY. Erről nem írnék sok mindent, inkább a lentebbi videóban nézzétek meg, mert ezt látni kell.

LOOKs Two Types of Strawberry
A végére egy epres csoda maradt, ami finom volt. Nem igazán kiemelkedő, mert hasonlót itthoni boltokban is kapni. Kétféle töltelékes csoki volt benne: az egyik sima eperkrémes, a másik meg egy zselés rétegű is volt. 

Sweet Red Bean Soup
Akkor jöjjön a csoda: az Édes Vörös Bab Leves! Olyan dobozban volt, mint egy üdítő. Ezek népszerűek Japánban, na de nálunk? Erre mondhatom, hogy SOHA többet! Egyszerűen megrázó volt, ahogy felbontom, és megcsap a bableves illat, meg még valami tömény édes illat is van a háttérbe. A dráma ezek után jött, amikor pohárba töltöttem. A sűrű leves jön ki a dobozból, majd kiderül, hogy még valódi bab is van benne! Megkóstoltam, és akkor jött el az a pont, amikor ennyit kérdeztem magamtól „Mit tettem?” Émelyítően érdes volt az egész. Többet nem is írnék róla, mert visszajönnek az emlékek.

Mivel a legnagyobb kiszerelést rendeltem, ezért ajándék is volt benne: bambusz evőpálcikák jó kívánsággal. Ezt szerintem nem kell bemutatni, semmi igazán különleges nincs benne.

Képre kattintva nagyobb lesz

Ezzel el is értünk a csomag végére, illetve jöhetnek a kiszerelések és az árak. Maga a doboz három kiadásban rendelhető elő, ráadásul a szállítás ingyenes.

Small: 15 dollár (kb. 4300 Ft)
Regular: 25 dollár (kb. 7200 Ft)
Premium: 35 dollár (kb. 10.000 Ft)

Az árakat nem nevezném szélsőségesnek, mert az árakért kapunk is bőven tartalmat. Leginkább kipróbálásra ajánlom. Arra érdemes figyelni, hogy ez előfizetéses, így amikor levonták a pénzt és nem akarjuk folytatni, érdemes azt lemondani.

Ha továbbra is érdekel, akkor kattints IDE!

Összességében egy kellemes csalódás volt ez a láda. Meglehetősen sok minden van benne, így mindenki megtalálhatja azt, amit imádni fog, de a levesből tanulva biztos lesz benne olyan, ami miatt elmegy az életkedvünk is. Egyszeri kipróbálásra ajánlott, de hosszútávon? Ez már egy teljesen más kérdés.

Translate »