Oldal kiválasztása

Call of Duty: Black Ops III – Játékteszt

Call of Duty: Black Ops III – Játékteszt
9 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Mint minden évben ilyenkor, most ismét megjelent az Activison FPS játékának új része. És milyen meglepő végre alternatíva lehet azoknak, akik hiányolják a konkurenciát az idei évből.

A történet eléggé kettős: egyfelől megkapjuk a nem hivatalosan dolgozó elit alakulat egyik központi karaktere felett az irányítást, mint az előző két Black Ops-ban, illetve most már kapunk egy ilyen fejleszthető robotikai rendszert is, mint az Adwanced Warfare-ben. Ez leginkább úgy írható le, mint a legjobb mind a két világból. A történet maga ezen felül teljesen sablonos. A világ éppen végveszélyben és meg kell mentenünk *blah blah blah*, és persze a megmentés alatt azt éri a játék, hogy öljünk meg minél több ellenséget, amit még számol is nekünk a játék, ha esetleg mi elveszítjük a számlálást a 100. után, mert bizony ennél többet is gond nélkül össze fogunk szedni, és nagyjából úgy fog fel-alá repülni a töltény, mint ha dézsából öntenék. Persze mindezt nem élvezhetjük magunkban sokáig, mert nekem olyan lazább 6 óra alatt sikerült végigjátszani ezt a részt, ami szerintem túl rövid, holott régebben a Call Of Duty képes volt sokkal hosszabb és kiterjedtebb kampánymódot is kialakítani. Persze az előző generációs konzolok tulajdonosait nem fogja ez a rész meghatni, mert nekik összesen a többjátékos és a zombi mód marad

A kinézet, is fontos, és mit lehet azon kívül elmondani, hogy a PS3/X360 verzió egy másik játéknak néz ki ahhoz képest, amivel nekem volt alkalmam játszani PS4-en. De az bizony úgy néz ki, mint egy rendes Next-Gen játék: 1080p 60FPS folyamatosan, persze ez csak a Sony gépén elérhető. A grafika olyan gyönyörű, hogy már majdnem megszólal. Akadásnak vagy egyéb problémának nyomát sem találni.

A játékmenet kellemes, bár a bevezető rész minden nehézségi fokozaton iszonyatosan hosszú. És itt most arra akarok utalni, hogy a nekem 6 órás játékidő nagyjából első másfél óráját ez tette ki. Ez szerintem hosszú, főleg hogy egy küldetésbe vagy szimulációba beleférne, de ehelyett összesen 4 részen kell végigmenni (ha a teljesen emberi bevezető küldetést nem számoljuk). Talán ez sokaknak nem fájó pont, de nekem soknak tűnt. Az irányítás kellemes, megszokható amennyiben még nem ment az agyunkra a „nyomd meg ezt a gombot, de most azonnal” feliratok garmadája. A célzásrásegítés pontosan akkora, amekkorát egy konzolon elvár az ember. Nem igazán zavaró, főleg akkor nem, ha hozzászoktál ahhoz, hogy egérrel irányíts egy kameranézetet, mint mondjuk a PC-s játékosok többsége.

És most jöjjön az, amit mindenki várt: Íme a többjátékos mód bemutatója. Mint minden újabb Call Of Duty részben, itt is erre van helyezve a hangsúly. Olyan szinten, hogy a kampányban szerzett tapasztalati pontokat át is vihetjük, sőt kötelező átvinni őket miután végigvittük az egyjátékos módot. Ezzel mondjuk egy csomó kiegészítőt meg tudunk már jó előre szerezni, hogy kicsit izgalmasabb legyen a kezdés. Ezzel elkerülhető, hogy ne az legyen, hogy mi egyszerű fegyverekkel rendelkezünk, míg a régebben játszók leszednek minket a teljesen felturbózott, már-már atomrakétát lövő kézifegyvereinkkel. A meccskeresés gyors, a szerverek pedig megfelelően helyezkednek el, mert míg a Black Ops II esetében komoly gondom volt a jelenlegi internetemmel (többek között azért is, mert késett, és mert elzabálta az összes itthoni sávszélességemet), addig a harmadik rész mellett már a Youtube is gond nélkül ment, és még a késés is elhanyagolható volt.

Már csak két dolog van hátra, ezért maradjatok velem, még a kis út végére. Zombie mód. Valahogy látható volt, hogy ez jön: új fegyverek új pályák és a többi. Erről nincsen túl sok minden, amit mondhatok, mert bizony nagyon is rendben van, talán egy kicsit túlzottan is. Nem igazán láttam máshol ilyesmi játékmódot, de nagyon sikerült. Kényelmes a többjátékos mód is, valamint ha egyedül akarunk élőhalottakra vadászni, akkor sem fogunk csalódni.

És a végére az értékelés. Hát mit ne mondjak kellemes volt a meglepetés. Próbáltam a korábbi részeket, legyen az a hatalmas vihart kavart Ghosts, vagy legyen a futurisztikus, de a régmúltban leragadó Advanced Warfare, vagy esetleg a régi World At War esetleg Modern Warfare részek, de egyik sem hagyott bennem mély nyomot. Ha valamelyik tesztelés céljából került hozzám, akkor miután végeztem a teszttel ment is a polcra. De ez még legalább a következő részig maradni fog, hacsak nem jön valami más a helyébe…

Értékelés: 7,5/10

Translate »