Oldal kiválasztása

Az utolsó boszorkányvadász – Filmkritika

Az utolsó boszorkányvadász  – Filmkritika
8 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Vannak filmek, amikre nem lehet mást mondani, mint hogy „Ez az a film, amit ne nézz meg!”. Rég volt már ilyen, de ez a film ebbe a csoportba tartozik, hiába játszik benne Vin Diesel…

Megjelent a mozikban egy új film azzal a hangzatos címmel, hogy „Az utolsó boszorkányvadász”. Na már most ha valaminek úgy kezdődik a címe, hogy „Az utolsó valami”, akkor az biztos  jó, mint például „Az utolsó szamuráj”. Persze egyértelmű volt, hogy inkább bűzlik itt a dolog, de mindegy adtam neki egy esélyt, de igazából csak a popcorn és gépi cola páros miatt mentem moziba a barátnőmmel.

Én felvoltam készülve, hogy mire számíthatok, így nem ért váratlanul, hogy a film szó szerint fárasztó és fáj is. Csalódni nem csalódtam, mert tudtam, hogy nem valami jó dolgot fogok látni, így a popcorn és cola mellett elment a dolog.

Egyébként a film még csalóka is, mert trailer megnézése nélkül egész jól kezdődött a film. Vagyis Vin Diesel amolyan badass viking-féle boszorkányvadász a középkorban. Micsoda? Fantasy a középkorban, és Vin Diesel a főszereplő? Mi lehet itt? Hát nem sok. Hamar a jelenbe kerül a történet és hiába az a film címe, hogy ő az utolsó már az első 5 percben óriási bakit követ el a film, amikor is

[SPOILER]

a repülőgépen leül a kis boszorkánylány mellé és ő megkérdezi főszereplőnktől, hogy „Ön egy boszorkányvadász?”.

[SPOILER VÉGE]

Tehát akkor most utolsó vagy nem?! A továbbiakban persze mindenki ismeri, és félik is már pusztán a nevét is, de hát akkor mi volt ez a pár mondat ebben az első pár percben. Érthetetlen…

Vin Diesel mellett még más híresebb színészek is részt vettek ebben a valamiben: Frodo (Elijah Wood), Ygritte (Rose Leslie), Alfréd (Michael Caine), persze a filmben nem ezen a néven szerepelnek, hanem a főbb szerepeik nevét írtam.

Nehezen eldönthető, hogy most a film tényleg próbál komoly lenni csak ennyire nem sikerül vagy igazából pontosan tudják, hogy elég *khm* és kabaré az egész, mert a film konkrétan kabaré és komoly, vagyis próbál az lenni. Teljesen érthetetlen a film, mármint elég gyenge a története és nem egy logikátlan dolog van benne, ami miatt még tovább rontja az amúgy sem valami fényes produkciót.

Mostanában nem igazán van olyan nagyon jó film a mozikban, de ha minden áron moziba akar valaki menni, talán ne ez legyen a szerencsés választott. Következő hónapban meg úgy is jön a Hunger games befejező része majd utána a Star Wars és reméljük a legjobbakat.

Értékelés: 5,5/10

Translate »