Oldal kiválasztása

Party Hard – Halloween

Party Hard – Halloween
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Nyilván mindenki számára ismerős a pillanat, amikor egy hosszú nap után egy jót szeretne aludni, de a szomszédban hajnalig tart a buli. Most virtuálisan lerendezhetjük a nézeteltéréseinket a hangoskodó szomszédokkal.

Akármelyik munkanap egy átlagos slasher filmmé alakulhatna, ha az embernek ilyen szomszédjai lennének, mint amilyenek Party Hard főszereplőjének vannak. Elég gyorsan cserélődnek ugyan, mert karakterünk folyamatosan hidegvérrel mészárolja le őket.

A játék a Hitman és a Hotline Miami szerelem gyerekének tekinthető. Az előbbiből ismert lopakodás és kreatív gyilkosságok és az utóbbi grafikai stílusa és „sokatmondó története”. Öt különböző karakterrel vethetünk véget a hangoskodásnak és a bulizók életének (kettő az egyben!). Lényegében csak az utolsó hoz teljes változást a pályák teljesítésébe, aki a texasi láncfűrészeshez hasonló módszerrel képes hentelni az embereket, de én az alap karaktert ajánlom, ha kihívásra vágytok.

A helyszínek elég változatosak. A kerti grillpartytól a sátánista szertartásokig minden megtalálható a pályák között. A pálya nagyrészt ugyan olyan minden alkalommal, de egyes dolgok random generálódnak a végigjátszások között. Például egyszer egy beindítható golf kocsi van a ház szélén, ami letarolja az előtte álló embereket, egyszer egy megbabrálható villanyoszlop, de van, hogy semmi. Ez biztosítja azt, hogy ne legyen két ugyan olyan végigjátszás.

Ennek ellenére sokan panaszkodtak arra, hogy könnyedén unalmassá válik a játék, amiben valamilyen szinten igazuk is van. „Hősünk” minden pályán megérkezik és legyilkol mindenkit majd halad tovább. A legutóbbi frissítésben ezért egy elég nagy csavart hoztak a készítők a játékba: Twitch integrációt építettek bele, amivel a stream nézői a chaten keresztül beleszólhatnak a történésekbe. Ez három dolgot is megmutat:

  • a készítők foglalkoznak a játékosok visszajelzéseivel
  • mennyire aktívak a streamed nézői
  • mennyire utálnak téged ezek a nézők.

A harmadik pontot elmagyarázom, hogy átérezzétek a dolgot. Tegyük fel, hogy jól mennek a dolgok, halomra ölöd az embereket, és akkor úgy gondolja valami pajkos fiatalember, aki a streamed nézi, hogy: „túl jól szórakozik ez a srác, mennyire szörnyű lenne, ha valaki behívna egy SWAT egységet a pályára ;)”. És pontosan ez fog történni. Ez egy igazi kapcsolatot tud kialakítani a játékos és a néző között, és igazán fel tudja dobni a csatornádat. A készítők szerint úgy érkezett az ötlet ennek a funkciónak a kialakítására, hogy mikor ki volt állítva a játék, akkor az elhaladó emberek mindig éljeneztek és együtt örültek a játékossal, és ekkor úgy gondolták, hogy muszáj egy ilyen funkciót a játékba ültetni. Ezen felül 7 pályát, új elemeket és egy Sharknado-t is hozzádobtak az alapjátékhoz teljesen ingyen.

Tökéletes szórakozást nyújt bármilyen beteg elmének slasher fannak, de a mainstream Twitch személyiségekkel is kiszúrhattok majd a játékon keresztül. Egy kicsit egysíkúvá válik a játékmenet egy idő után, de ha bevonunk nézőket is a mészárlásba, akkor nem csak a pályát, de az emberekbe vetett hitünket is elveszítjük. Ha ez sem lenne elég, itt egy táncoló medve (ᵔᴥᵔ)

Értékelés: 8/10

Translate »