Oldal kiválasztása

Hello Kitty and Sanrio Friends Racing – Játékteszt

Hello Kitty and Sanrio Friends Racing – Játékteszt
9 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Hello Kitty és barátai egy féktelen versenyben mérik össze tudásukat, ami inkább egy olcsó Mario kart klón, amire nem lehet haragudni.

Hello Kitty-t gondolom, senkinek sem kell bemutatnom. Már sok mindent megélt ez az univerzum, van itt egy halom Hello Kitty felszerelés, figurák, videojátékok, azon belül is már van MMO és még sok egyéb, de a mostani teszt alanyunk egy Mario kart klón (szeretne lenni).

A Hello Kitty and Sanrio Friends Racing először Nintendo 3DS-re látta meg a napvilágot, de valami okból PC-re is megjelent. Sajnos a látványvilágon semmit sem javítottak. De nézzük is, ez a játék nem felnőtt embereknek készült (De biztos lesz, aki így is játszani fog vele, mint én is), de amennyiben gyerekként nézzük, úgy is nehéz a döntés.

A játék célja faék egyszerű: érjünk be a célba, lehetőleg elsőnek. A nehezítés annyi, hogy a pályán elszórva tárgyakat szedhetünk fel, mint a Mario kartban. Van itt muffin lövedék, ami akkor talál célba, amikor akar; letehető akadály, amibe a belehajt valaki, megperdül; lassító, amit elnyomva a pályán rajtunk kívül mindenki más lelassul; a pajzs sem maradhat ki, aminek olyan sok hasznát nem fogjuk látni. De talán az egyik legjobb tárgy a szivárvány, így egy ideig gyorsabbak leszünk mindenkinél és automatikusan veszi be karakterünk a kanyarokat.

Azt érdemes még megemlíteni, hogy a játékban három féle jármű típus van: autó, hajó és repülő. Egy ilyen címtől, nem várnánk sokat, de a három típus teljesen különböző módon viselkedik. Viszont típusokon belül már nincs eltérés, csak a kinézet változik.

Magát az alkotást két fő részre bonthatjuk: 
Van egy kampány, ahol 4 turnuson kell végigmennünk és azon belül is 5 pályán. Meg kell jegyezni, hogy a pályák nagyon változatosak lettek, jár a piros pont a fejlesztőknek. Van olyan verseny, amit többször is látni fogunk, de teljesen más szegmensből. Ahogy egy turnust megnyerünk, új járművet oldunk fel. 

A másik fő rész, a kihívás, ahol különböző feladatokat kell teljesítenünk, és így új járműveket, karaktereket oldhatunk fel. Természetesen így a következő feladatot is megnyitjuk.

Az ellenfelekről eddig szándékosan nem beszéltem. Egy ilyen játékban nem várunk el hihetetlenül masszív MI-t, de itt mondhatjuk, hogy végtelenül furcsán viselkednek. Volt olyan pálya, ahol egy apró tárgyba bele akadt Kitty és többet nem is láttuk a verseny során, csak amikor elhaladtunk mellette. Vagy amikor a hajókkal versenyeztünk és a szökőkút melletti üres térbe esett bele, és úgyszintén nem láttuk többet. Igaz, hogy egy gyerekeknek szánt játékról beszélünk, de egy kicsit nagyobb kihívás lehetne benne.

Az egyetlen drámai hibával az utolsó pályán találkoztam, ahol két elem rosszul volt össze illesztve, és egy ellenfél kivételével mindenki beleakadt. Legalább a tolatást megtaníthatták volna nekik, mert vicces látvány volt, ahogy 14 darab autó mellett elsuhanok, akik nyomják a gázt, de nem haladnak.

Összegezni, kicsit nehéz. Nem tudok a játékra haragudni, mert nem olyan rossz, persze vannak hibái, de megbocsáthatóak. Sőt, azt is ki merem jelenteni, hogy valahol mélyen még szórakoztatott is. Ezért a nagyon gyermek lelkű felnőtteknek ajánlom, de inkább a kisebb gyerekeknek, ők még lehet, hogy valóban jól is fognak vele szórakozni.

Értékelés: 5/10

Translate »