Oldal kiválasztása

How to Survive: Third Person Standalone – Játékteszt

How to Survive: Third Person Standalone – Játékteszt
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A tökéletes modell arra, hogy hogyan adjuk el ugyan azt a játékot kétszer. Félreértés ne essék, ezt teljesen pozitívan értem.

Aki esetleg nem ismerné az eredeti How To Survive-ot, annak röviden úgy tudnám bemutatni, hogy egy nagyon hangulatos zombi RPG játék, Diablora hasonlító irányítással. Csapkodunk, craftolunk és próbálunk mindent megtenni a túlélés érdekében, miközben teljesítjük a küldetéseket.

A fejlesztők tovább gondolták az eredeti felső nézetes koncepciót és külső nézetet adtak a játéknak. Ez persze magával hordozza a nézet pozitívumait és negatívumait. Kezdem először a pozitív dolgokkal:

Mivel limitáltabb a látóterünk, ezért folyamatosan bennünk van az a félelem, hogy vajon mi az, ami a hátunk mögött lehet.

  • A célzás és a harc szerintem megbízhatóbb, mint felső nézetes társáé volt,
  • Sokkal tágasabbnak tűnik a tér,
  • Nagyobb távolságot tudunk belátni (leszámítva a hátunk mögötti teret).

És akkor említsük meg a negatívumokat:

  • Felső nézetből ugyan nem annyira szembetűnő, de külső nézetből elég csúnyácskák az animációk,
  • Egyszer-kétszer belefutottam kamera bugokba, ahol valami kitakarta a látóteremet.

A legnagyobb hátrányt direkt nem vettem bele az előbbi felsorolásba, mégpedig azt, hogy mivel külső nézetből történik a játék, megszűnik a helyi kooperatív játék lehetősége. Ez viszont nagy erőssége volt az eredeti játéknak. Ami negatívumot olvastam róla, azok mindegyike pont ezt sérelmezte. Természetesen a játék leírásában is említi, hogy ez a  különálló dlc egy egyszemélyes élményt nyújtó kiadása az eredeti játéknak (ezért aki nem olvasta el, az magára vessen.)

Az üzleti modelljükben szeretném kihangsúlyozni a követendő példát: Aki rendelkezik az eredeti játékkal, az -70%-os árcsökkentéssel veheti meg ezt a különálló dlc-t. Amennyiben például a nyári vásár keretében megvásároltuk az alap változatot (0,69€), akkor a kiegészítő 2,99€-be kerül, tehát összesen 3,68€-t fizetünk a két játékért. Ez az akció viszont csak limitált ideig tart, de a gesztus akkor is értékelendő.

Mivel a játékban lényegesebb változás nem történt, így nem értékelném külön, viszont akinek tetszett a felső nézetes változat, annak ezt a kiadást, ilyen ár mellett, nyugodt szívvel tudom ajánlani. Külön kihívást jelent majd, hogy az elénk álló nehézségeket egymagunk kell leküzdenünk.

Hozzászólások

Translate »