Oldal kiválasztása

John Wick – Filmkritika

John Wick – Filmkritika
10 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Mit tesz egy ex-bérgyilkos, ha meghal a szeretett felesége, ellopják az autóját, és még a szeretett nőtől való utolsó ajándékát is elveszik tőle?

Természetesen Hulkot megszégyenítő erővel felüti a pincében a padlót, ahol több fegyver van, mint a Terminator-szériában összeessen. John Wick több mint egy gyilkológép. Precíz, kiszámíthatatlan és megfontolt.

Keanu Reeves neve első hallásra olyan filmeket idéz fel bennünk, mint a Ház a tónál, a Féktelenül vagy a Mátrix. A John Wick ezekhez egyáltalán nem hasonlítható. Talán kicsit olyan érzésünk van a film nézése közben, mintha a Hitman és az Assassins Creed világába csöppentünk volna bele.

A Keanu által alakított Johnban van egy kis James Bond-beütés. Jöhetnek ellene tízen, húszan, nem számít. Egyedül egy egész hadsereggel is szembe szállna.

Az alaptörténet a következő; John bérgyilkos volt, de kiszállt a bizniszből pont azután, hogy megismerkedett élete szerelmével. Négy évig tökéletesen mentek a dolgok, csakhogy, mert mindig van egy fordulópont, a nő meghal egy súlyos betegségben, ezzel magára hagyva a csalódott bérgyilkost.

Egyetlen mentsvára a garázsában parkoló Ford Mustang, és a feleségétől kapott utolsó ajándéka. Na most akkor jöhet az orosz bűnözőszervezet. Mert miért is ne az oroszok? Nem mintha már ellőtték volna ezt a történeti szálat más filmekben, nyilván nem.

Szóval az orosz nagyfőnök fia, ellopja az autót, elpusztítja az ajándékot, és jól helybenhagyja Johnt. Kár, hogy nem tudja, kivel húzott ujjat, mert ahogy a történet előre halad, a John által folytatott bosszúhadjárat több hullát hagy maga után, mint egy óriási méretű terrortámadás.

Maga a történet nem túl érdekes, sőt, túl kiszámítható, de a tálalás az, ami miatt érdemes legalább egyszer megnézni. Az akciófilmek minden eleme szerepel a John Wickben. Van benne egy gyönyörű bérgyilkosnő a férfiak gyönyörködtetésére, luxusautók, modern fegyverek, az orosz maffia, nagy lövöldözések, közelharcok, csalódás, szeretet, bosszú és kutyák.

Összességében a film nem remek, de nem is rossz. A középkategóriába tartozik, szorosan a Hitman cím mellett. Azonban James Bondot még mindig nem sikerült felülmúlni eleganciában.

Értékelés: 7/10

Translate »