Oldal kiválasztása

Company of Heroes 2: The Western Front Armies – Játékteszt

Company of Heroes 2: The Western Front Armies – Játékteszt
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Company of Heroes második részének nemrég megjelent önálló DLC-je a nyugati frontra irányít bennünket, és megpróbálja becsalogatni azokat a játékosokat, akik nem ismerték eddig a sorozatot, vagy csak sokallták az alapjáték árát.

Ahogy azt a bevezetőben is említettem, a DLC megvásárlásával (12,99 € oldalanként, vagy 19,99 € mindkét frakció egyben) nem csak az önálló DLC tartalmát kapjuk meg, hanem az alapjáték összes multiplayer pályáját is egyben. Két frakciót vezet be a játékba: ez a US Forces és a German Oberkommando West. Az új belépők pedig lényeges változást hoznak az eddig megszokott játék menetébe.

Mindkét frakciónak saját, egymástól jól elkülönülő egységei, képességei és játékstílusa van. A játék során érződik, hogy az alapjáték egységeit is szeretnék velük kiegyenlítettebbé tenni úgy, hogy az oldalaknak megfelelően átalakítják velük a játékstílusukat.

Az Oberkommando egységei nagyon mobilisak, és elsődlegesen a páncélozott járművekre fókuszálnak. A mozgékonyságukat az is jól mutatja, hogy ez a frakció nem egy főhadiszállással kezd, amit folyamatosan fejlesztgetünk és megerősítünk, hanem ehelyett egy Supply truck nevű egységet kapunk, ami főhadiszállásként szolgál, de bármikor „összeszerelhetjük” és áthelyezhetjük, ezzel pedig teljesen új stratégiai lehetőségeket nyit meg számunkra.

A US Forces ezzel szemben egy könnyebb fegyverzettel rendelkezik, és igazán semmiben sem kifejezetten erős. Viszont van egy nagyon ötletes mechanizmusa a Riflemen nevű egységnek, mégpedig az, hogy a bázisunkra visszahívva őket felszerelhetik magukat más fegyverekkel (például, ha tankelhárításra van szükség, hazamehetnek rakétavetőkért stb.). Az egységei nem kerülnek sokba, és elsődlegesen a gyalogságra fókuszálnak. Hasonló az alapjátékban megtalálható oroszokhoz, de kevésbé defenzívek.

Mindenkinek ajánlom, aki szerette az első részt vagy az alapjátékot, de azok is jól szórakozhatnak vele, akik még csak esetleg most ismerkednek a műfajjal és a sorozattal. Azzal pedig, hogy az eredeti 31 pályán és több ezer közösségi pályáján is játszhatunk az újak mellett, nagyon jó vásárt csinálhatunk az önálló DLC-vel.

Értékelés: 9/10

Translate »