Oldal kiválasztása

Rhythm Paradise Megamix – Játékteszt

Rhythm Paradise Megamix – Játékteszt
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Milyen is az, amikor egy ritmusjáték kellő potenciállal rendelkezik, de egyes részeinél teljes káoszba fullad? A Rhythm Paradise Megamix ilyen, de bárkit magával ragadhat.

Hatalmas bajban vagyok a jelen tesztünk alanyával, mert akár egy szóval is leírhatnám, hogy milyen érzés fogott el, amikor elkezdtem vele játszani, ez a szó pedig, hogy: japán!

De mire is gondolok, amikor csak ennyit mondok, hogy japán? Szerintem már mindenki botlott olyan videóba, vagy írásba ahol a szigetország furcsa dolgait taglalják vagy mutatják be, ha esetleg nem találkoztál ilyennel, akkor boldog ember vagy. A Rhythm Paradise Megamix tökéletesen megtestesít mindent, amiért szeretjük, vagy inkább elkerüljük a japán dolgokat.

De elsőre lássuk a történetét, mert van neki olyan, igaz, nem egy mélyenszántó és teljesen elborult: Egy kis lény hullik le az égből, akinek a neve Tibby, és aki a segítségünket kéri, hogy eljusson a legmagasabb fára. Onnan körbetekintve megtalálja a hazautat.

A történet nem valami erős, de egy ilyen játéktól nem is ezt várjuk. Alapvetően a cél, hogy eljussunk a legmagasabb fához, ehhez pedig „kapukon” kell keresztülmennünk, de hogy átjussunk, ritmusjátékokat kell teljesítenünk (fogadjunk, a cím alapján sose találtad volna ki). Milyen ritmusfeladatokról van szó? Engedd szabadjára a fantáziád… még jobban… még jobban… jó, most indítsd el a lenti videót, és rájössz, hogy nem engedted igazán szabadjára!

Teljesen elvetemült az összes ilyen feladat, és egy részük nagyon jó is, de vannak köztük olyanok, hogy inkább idegesítő, de őket a következő bekezdésben taglalnám, most a jó elemeket emelném ki. A játék hangulata kellemes, a karakterek kellően elborultak és viccesek. Egyes ritmuskihívások nagyon jók, és tényleg megtaláljuk a ritmust benne, pár gyakorlás után pedig igazán profik leszünk.

Akkor jöhet az árnyoldal, a kihívás, amik borzalmasak. A tanító rész segít megtalálni az ütemet, de az éles helyzetben a játék gondol egyet, teljesen kifacsarja azt, amit begyakoroltunk, és csak szenvedni fogunk. Majd eljutunk az első boss-részhez, ami aztán kicsapja a biztosítékot. Hárman állják utunkat, akiknél a kihívás, hogy egy pénzérmét feldobunk, és elkapjunk. Ez könnyűnek tűnik, de tizedmásodperc pontossággal kell a gombot lenyomnunk, és ez nem zavaró az elsőnél, mert van 3 életünk, számlálónk, de ahogy lépünk tovább, elvesznek tőlünk mindent, és 15x kell elkapnunk az érmét hiba nélkül. Igen, egy apró részletet kihagytam, pénzért tudjuk kihívni őket, és ha nem sikerül, bukjuk a pénzt, szóval mehetünk visszább grindolni, és ez frusztráló lesz hosszú távon, főleg a sikertelenségek miatt.

A Rhythm Paradise Megamix egy jó játéknak indul, de nagyon hamar letöri a lelkesedésünket, majd el is veszi a kedvünket a játéktól. Nem ítélkeznék igazán, mert biztosan van olyan, akit jobban leköt, sokkal ügyesebb, mint én, és ők igazán fogják élvezni. Azt mondom, hogy ha tehetitek, próbáljátok ki!

Értékelés: 5,5/10

Translate »