Mindenki kedvenc kukacai ismét visszatértek. Nem is akárhogy, hiszen most már klánokba tömörülnek, hogy felvegyék a harcot.

A Team17 tavaly újra visszatért a Worms: Revolutionnel, majd gondoltak egyet a srácok, és az új alapokat meghagyták, de jó pár újítás is az eszükbe jutott, és ezeknek szentelve kiadtak egy új részt. Ez lett a Worms Clan Wars. Mint a címből már sejthető, itt klánokhoz csatlakozhatunk, amiket testre is szabhatunk. Nem csak a névre kell itt gondolni, hiszen saját emblémát készíthetünk, és persze mi nevezzük ki a vezetőket és az alvezéreket. Ám itt még nem ér véget az újítások sora.

A külsőt sorra véve: Megjelenik a nappal és éjszaka változása, és a képernyő jobb alsó sarkában szépen láthatjuk, mennyi időnk van a napszakváltásáig. Ez ugyan magára a játékra nincs kihatással, viszont igencsak látványos. A csataterek mérete 30%-al megnőtt. Hogy könnyebben kiiktathassuk az ellenfeleinket, még több fegyver áll a rendelkezésünkre: Mega Mortal, Szárnyas majom, Víz csomag és még lehetne folytatni.

:galeria:

A játékmenet terén egy Single részt is kapunk, ami nem kifejezetten a történetre van kihegyezve, inkább abban segít, hogy a multiplayerben jobbak legyünk. Megtanulhatjuk az apróbb trükköket (pl. hogyan használjuk ügyesen a nindzsakötelet). A pályákra sem lehet panaszunk, ezek kellően változatosak és jól felépítettek, és ami még növeli az élményt, hogy különböző korokat járhatunk be: lesz inka vidék, vikingekkel küzdhetünk, eljuthatunk a feudális Japánba, de még az ipari forradalomba is belekóstolhatunk. Lehetőség nyílik még lokális és online multiplayerre, amelyek közül az utóbbi tökéletes választás lehet egy baráti LAN-partyra.

Steames játékhoz mérten SteamWorks-támogatás is elérhető, ahol még több bővítést találhatunk. Elérhetővé vált a játékban a WormNet, amelynek keretein belül barátainkkal cseveghetünk. Külön chat érhető el a klánhoz, de még számos másikhoz is csatlakozhatunk, hogy kapcsolatban tudjunk maradni az ismerőseinkkel. És természetesen a felsorolásból nem maradhat ki a pályaszerkesztő sem. Sőt, készítés alatt áll egy telefonos alkalmazás, amivel szintén klánunk ügyeit intézhetjük, ránézhetünk társainkra, ellenőrizhetjük, éppen mit művelnek a játékban.

Túl sok hibával nem találkozni, hiszen a Team17 tudja már a dolgát. Ismét egy remek Worms-részhez juthatunk, habár az induló ára kicsit magasnak tekinthető (23 € ≈ 6850 HUF), így aki már rendelkezik a Revolutionnel, annak nem biztos, hogy megéri beruházni rá, de egy nagyobb Steam-akció keretein belül a műfaj rajongóinak kötelező vétel.

Értékelés: 7/10

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás