Oldal kiválasztása

The Banner Saga 2 – Switch teszt

The Banner Saga 2 – Switch teszt95% XP95% XP
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A játék switch-es változata semmiben nem több és nem kevesebb, mint a nagy gépes testvérei voltak. Új játék indításánál választhatunk, hogy az előző részből hozott mentéseinket szeretnénk-e viszont látni, vagy új kalandot indítani. Utóbbi esetben nekünk kell eldöntenünk, hogy az első rész végén ki maradt életben és kivel szeretnénk utunkat folytatni. Mivel azonban Cefre kollégám már leírta gondolatait a második részről, amit ide kattintva gyorsan el is olvashattok, így jómagam inkább a hordozható verzióra koncentrálnék.

Úgy gondolom, hogy a Banner Saga-val jobb dolog nem is történhetett volna, mint az erre a platformra való megjelenés. A konzol a dokkolóban használva játszi könnyedséggel hozza az elvárt minőséget, azonban a gyönyörű látványvilág handheld üzemmódban sem csorbul. Az egyetlen problémám, ami már az első rész során is felmerült, hogy helyenként képes a játék kényelmetlenül sokat tölteni, főleg, ha hőseinket szeretnénk rendezgetni és pihenés közben belépnénk ebbe a menübe. Ezt leszámítva azonban stabilan fut a program és semmi más nem tudja csorbítani az amúgy csodás élményt.

Összességében a switch-es változat hozza az elvárt minőséget. A rajongóknak talán egy gyors felelevenítésre szolgálhat a harmadik rész megjelenése előtt, míg újoncoknak remek lehetőség, hogy gyorsan felzárkózzanak a július 24-én megjelenő harmadik rész előtt.

Értékelés

95%

Összefoglaló A Switch-es változat semmiben nem marad el az eredeti játéktól. Csodás környezet és képi világ, a vikingek korát idéző hangok és fülbemászó soundtrack, valamint szívbemarkoló történet jellemzi a játékot.

95%
Translate »