Oldal kiválasztása

The Mighty Quest for Epic Loot – Próbakör

The Mighty Quest for Epic Loot – Próbakör
8 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Gyermekkorunkban sokan álmodtunk arról, hogy egyszer lesz egy saját várunk. Ahol mi vagyunk az úr, és azt kedvünk szerint berendezhetjük és védelmezhetjük, az ellenséges várakat meg porig rombolva dicsőséget szerezhetünk. Hát most eljött ez az idő.

A The Mighty Quest For Epic Loot a Ubisoft gondozásában készülő F2P cím lesz. Ugyan most még csak alfaverzióban létezik, ahová folyamatosan kerülnek be az újabb játékosok. Így elsőre csodákat nem is kell tőle várni, de maga az alapkoncepció már most tökéletesen látszik. Egy Tower Defense játékot kapunk, minimális csavarral, hiszen egyszerre leszünk támadók és védők is.

A játék elején az a feladatunk, hogy elfoglaljuk a leendő várunkat. Ezután indul az igazi kaland, hiszen azt el kell látnunk védelemmel, amihez különböző csapdák és szörnyek állnak a rendelkezésünkre. De lehetőségünk nyílik extra szárnyakkal is bővíteni a várat.

Fizetőpénzből három található a játékban: az arany, a lélekkristály, aminek főként szörnyek idézésénél van szerepe és a gyémánt, amit valós pénzért vásárolhatunk, de bizonyos küldetések teljesítésével jutalomként is kapunk belőle. A védekezésnél a fő feladatunk az lesz, hogy a betolakodó Hős Lovagok, Cseles Íjászok vagy majd a későbbiekben a játékba bekerülő Hatalmas Tudású Mágusok ne tudjanak időben elérni fő kristályunkhoz, ahol kifoszthatják arany- és lélekkristály-készleteinket.

A támadó részénél, mint könnyedén kitalálható, a más játékosok által készített várakon verekedhetjük át magunkat. Kellő változatossággal találkozhatunk, hiszen ahány játékos, annyiféle elrendezéssel találkozunk, amiket értékelhetünk is, ha sikerrel jártunk, vagy amikor meghaltunk. Természetesen vannak előre generált várak is, amelyekhez kisebb történet is tartozik. Ezekben remek felszerelésekre tehetünk szert. Egy harmadik típusú vár is létezik, ahol a többi játékossal versenghetünk, és aki hamarabb jut el a pálya végére, értékes jutalmakban részesül. Játékbeli barátaink számára is építhetünk pályákat, így a közösségépítő funkciók is szerephez jutnak.

:galeria:

A játékban egyelőre csak két kaszt választható: a Hős Lovag, aki közelharcos, erős támadásai vannak, és nehéz páncélt visel. A Cseles Íjász, aki könnyű páncélt visel, halálos lövéseket zúdít ellenségeire, és egy hű sólyom a társa, akit használhatunk a harcokban. Harmadik kasztként várható a Hatalmas Tudású Varázsló. A tervek szerint egy negyedik szereplővel is találkozhatunk majd, egy női harcossal.

Alfaverzió lévén vannak bőven még hiányosságok, de maga a látvány már most is hangulatos, és az irányítás terén semmi extrémre nem kell számítani. Aki elboldogul a Diablo vezérlésével, annak itt sem akadnak majd gondjai. Viszont készüljetek fel, hogy a játék rettentő komolytalan. Például nem ritka, hogy ránk támadó csirkék támadását vagy hörcsög hajtotta gyilkos kerekeket kell kivédenünk. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti a stílusba tartozó játékokat. A sok humorral megfűszerezett címben sok potenciál rejtezik, és ha remekül kihasználják ezt, egy sikeres F2P címet köszönthetünk a The Mighty Quest For Epic Loot személyében.

Hozzászólások

Translate »