Oldal kiválasztása

Full Throttle Remastered

Full Throttle Remastered90% XP90% XP
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A 1995. április 30-án, még SCUMM motort használva megjelent legendás Tim Schafer játék most újra visszatért, hogy a régi és új rajongókat magához csábítsa.

A remaster a cég korábbi felújított játékainak stílusát követi, azaz gombnyomásra instant(!) visszaválthatunk az eredeti grafikára. Ez szerintem minden remaster játék részét képezhetné, ugyanis könnyedén összehasonlíthatjuk, hogy mennyi változás történt az egyes jeleneteken, másrészt az is rögtön szembetűnik, hogy a kipofozott változat grafikája rendkívül élénk és éles, így valószínűleg rengeteg melót öltek bele a fejlesztők. A felújított grafikán viszont meghagyták a picit szaggatott animációt, ami szintén egy nagyon jó húzás volt (számomra legalábbis).

A szinkronmunka még mindig zseniális, és a zenén is sikerült még csiszolni a srácoknak. Egy nagyon élettel teli, modern hangzású OST-t kapott a felújított változat. Fejlesztői kommentár mellett egy Juke Box nevű kollekciót is kapott a játék, amibe a játék végig játszása során gyűjthetjük a zenéket és a lenti Hi-Fi és Lo-Fi gombbal ide-oda váltogathatunk a régi és az új változat között.

A zene mellett különböző concept artokat is feloldhatunk, amelyek a játék készítését mutatják be.

Ahogy az előzőknél is, itt is „modernizált” irányítást kapott a felület, amit még egy picit tovább könnyítettek azzal, hogy ha szeretnénk, egy gombbal meg tudjuk világítani az interaktív dolgokat. Természetesen mindkettő opcionális és ki/be kapcsolható.

Nem is tudom mit lehetne még elmondani a játékról. Néhány apróbb hiba van benne (ami nem a remastered változat hibája), de ezt leszámítva egy kihagyhatatlan klasszikus, amit most méltó formában játszhatunk újra vagy ismerkedhetünk meg vele.

 

<iframe src="//store.steampowered.com/widget/228360/" frameborder="0" width="100%" height="190"></iframe>

Értékelés

90%

Összefoglaló Méltó újradolgozása az eredeti játéknak, és az újításokkal a "modern idők játékosai" is felfedezhetik a történetet.

Zseniális
90%
Translate »