Oldal kiválasztása

GC 2011 – Gotham City Impostors – Bemutató

GC 2011 – Gotham City Impostors – Bemutató
12 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Warner Bros. nem csoda, hogy Batman-lázban ég, hiszen mi is egymás után két Gotham City-ben játszódó játékukat tekinthettük meg. A GC Impostors ugyan kisebb címnek számít a BAC-hez képest, viszont kiváló multiplayeres szórakozást nyújt.

A Monolith Productions által fejlesztett játékban a Batman és Joker karaktereit utánzó játékosokká válhatunk, és ezúttal teljesen magunk szabhatjuk meg, hogyan is nézzünk ki, és milyen fegyvereink legyenek. A csak letölthető formában elérhető multiplayer FPS 1200 MS pontért (X360), illetve 9 fontért (PSN és PC) lesz megvásárolható 2012 első felében, de akik eddig nem tudnak várni, érdemes ellátogatniuk a hivatalos honlapra, ahol még lehet jelentkezni a szeptemberben induló zárt bétatesztre.

 
A játékban egyszerre 12 játékos vehet részt (mindkét oldalon 6-6), és még a küzdelem kezdete előtt testre lehet szabni a fegyverarzenálunkat. Maga a játék többféle módot is tartalmazni fog, mi egy Capture the Flag (CTF) játékmódot próbálhattunk ki, ugyanis a kiállítás többi bemutatóját tekintve kivételesnek számító módon a GC Impostors esetében mi magunk tartottuk a prezentációt, azaz játszottunk a játékkal, miközben a fejlesztők válaszoltak kérdéseinkre, illetve eligazítottak bennünket. A CTF során nevetőgázt tartalmazó palackokat kellett elfoglalnunk, amikből a pályán összesen 3 volt megtalálható, miközben természetesen az ellenfeleket is likvidálnunk kellett, főként azért, mert ugyanez volt az ő feladatuk is. Ha elegendő ideig álltunk egy adott palack mellett, az átváltott a mi színünkre, és minél többen álltunk mellette, annál gyorsabban. Ha egy palack a mi oldalunkon volt, akkor nekünk termelte a pontokat, és természetesen a játékidő lejártakor az a csapat győzött, amelyiknek több pontja gyűlt össze.
 
Maga a játék nem a szépségével vagy éppen fizikájával hódit, hiszen első ránézésre lerí róla, hogy letölthető programról van szó és nem dobozos termékről. Ám pont a hangulata és a testreszabhatósága az, ami miatt vonzó lehet számos játékos számára. Egyrészt a mi magunk által kreált karakterekkel játszhatunk benne, másrészt pedig egy valóban intenzív, kizárólagosan online játékélményben lehet részünk, amihez hasonlót a régi Quake-es CTF-ek során tapasztalhattunk. Ha a zárt béta során a fejlesztők kijavítják a főbb bugokat (grafikai problémák, a fizika és az objektumkezelés bakijai), illetve sikerül egy elég jó matchmaking rendszert megalkotniuk, akkor várhatóan sikeres lesz a játékuk. A korlátlan testreszabási lehetőségek, a folyamatos fejlődés, az egyedi fegyverek és kütyük, illetve a csapatalapú online játék ugyanis mind olyan dolgok, amik nagyon is imponálhatnak a játékosoknak, főleg, ha egy játékot kizárólag csak erre hegyeztek ki.
 
A GC Impostors-zal töltött fél óra alapján két dolog bizonyossá vált: az egyik, hogy nagyon élvezetes, bár a pályák elsődlegesen csak akkor elég akciódúsak, ha teljes létszámmal, azaz 12-en játszanak, míg a másik, hogy elsődlegesen a casual réteg lesz a célközönség. A zárt béta során remélhetőleg további tapasztalatot is szerezhetünk majd a játékmenetről.
Translate »