Oldal kiválasztása

Hamburgerrel hirdetik Japánban a Windows 7-et

Hamburgerrel hirdetik Japánban a Windows 7-et
12 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A japánok ezúttal sem hazudtolják meg magukat, ugyanis igencsak érdekes módját választották a Windows 7 hirdetésének.

A korábban nem túl acélos és ötletes reklámkampányairól híres Microsoft a Windows 7 múlt heti premierjével és az azt megelőző reklámkampánnyal bizonyította, dolgoznak ott kreatív marketingesek is. A redmondiak az új operációs rendszer köré egy nagyon ötletes és masszív hadjáratot építettek, így például a hollandiai Zevenhuizen – a város neve hét házat jelent – városka lakói ingyen kaptak egyet a szoftverből, Spanyolországban pedig Sietes városának – szintén hetest jelent – házait festették a Windows logó színeire.

 

Japán mindig is fontos piac volt a Microsoft számára – elég csak az X360-ra gondolni -, így a szigetországban egy még kreatívabb megoldáshoz nyúlt a szoftveróriás. A Burger Kinggel kötött megállapodás értelmében a gyorsbüfé-hálózat pontjainál mostantól megvásárolható a Windows 7-hamburger, ami 777 jenbe – 1500 FT – kerül és tulajdonképpen egy normál whopper szendvics, csak éppen hét szelet húspogácsa van benne. Az egész hamburger zsemlékkel, mindennel együtt összesen 13 centi vastag

 

Azért nem volt zökkenőmentes a rendszer indulása, a japán tévében ugyanis szerették volna bemutatni a Windows 7 egyik újdonságát az ujjal vezérelhető nagyítási képességet, amit egy érintőképernyős monitoron szemléltetett volna az úriember, a rendszer viszont nem nagyon akart működni.

 

De hogy bizonyítsam, tényleg mennyire kreatív mostanában a cég, lessétek meg a majdani új Office-t népszerűsítő videót. Zseniális!

Hozzászólások

Translate »