Oldal kiválasztása

Spaceport America – Az első űrrepülőtér alapkőletétele

Spaceport America – Az első űrrepülőtér alapkőletétele
12 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Az idei nyár közepén megtörtént az új-mexikói Spaceport America, az első polgári, kereskedelmi célra tervezett űrkikötőjének alapkőletétele.

Újabb lépcsőfokhoz érkezett az űrrepülés, ugyanis június közepén megtörtént az új-mexikói Spaceport America, az első polgári, kereskedelmi célra tervezett űrkikötőjének alapkőletétele. A tervek már több mint két évtizede az asztalon hevernek, de pénz hiányában egészen 2005-ig várnunk kellett, a befektetők csak ekkor bólintottak rá a projektre, aminek munkálatait idén nyáron kezdték meg. Az elmúlt négy évben a majdani helyszín területén egyelőre csak kísérleti kilövéseket hajtottak végre, viszont a tényleges munka megkezdése óta nagyon optimisták a befektetők. Egyes becslések szerint ha a munka megfelelő ütemben halad, akkor akár már jövőre, valamikor 2010 végére elkészülhet a létesítmény és megnyithatja kapuit az első űrrepülőtér.

 

Az első és legnagyobb bérlő minden bizonnyal a Virgin Galactic lesz. Egy két órás túra $200 000-ba – durván 40 millió Ft – , fog kerülni, miközben az utasok csak körülbelül öt percre tapasztalhatják meg a súlytalanság nyújtotta élményt, a várólista mégis tömve van. Egy gyors online regisztrációval és 20 000 dollár előleg befizetésével azonban biztosra mehetünk, garantáltan részesei leszünk a mókának.

 

Hozzászólások

Translate »