Oldal kiválasztása

Heti filmajánló – Han Solo egy Star Wars történet

Heti filmajánló – Han Solo egy Star Wars történet
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Solo: Egy Star Wars-történet, vagy egyszerűen Solo, 2018 májusában bemutatásra kerülő amerikai űrwestern film, a Csillagok háborúja-filmsorozat része. A filmet 2017 januárjában kezdték forgatni a London melletti Pinewood Studiosban.A film kezdeti rendezői Phil Lord és Christopher Miller voltak, helyüket 2017 júniusában Ron Howard vette át. A filmet Jonathan Kasdan és Lawrence Kasdan forgatókönyve alapján forgatták; és a Lucasfilm, a Walt Disney Pictures leányvállalata gyártotta. Magyarországon a Fórum Hungary forgalmazza.

Solo a 2016-ban bemutatott Zsivány Egyes után a második Csillagok háborúja-antológia film. A Csillagok háborúja univerzumán belül a Solo cselekménye az 1977-ben mozikba került Egy új remény előtt játszódik. Középpontjában a csempész Han Solo kalandjai állnak fiatalkorának abból a szakaszából, amikor Solo megismerkedett Csubakkával és Lando Calrissiannal. A többi filmben Harrison Ford által alakított Solót ebben a filmben Alden Ehrenreich játssza, aki mellett feltűnik még Woody Harrelson, Emilia Clarke, Donald Glover, Thandie Newton, Phoebe Waller-Bridge, Joonas Suotamo és Paul Bettany is.

Solo világpremierje 2018. május 15-én volt a 2018-as cannes-i fesztiválon. A magyar mozik 2018. május 24-én vetítik a filmet.

Megjelenés dátuma: 2018. május 24.

ALKOTÓK

Rendező: Ron Howard
Zenéjét szerezte: John Powell, John Williams
Forgatókönyv: Jon Kasdan, Lawrence Kasdan
Producerek: Kathleen Kennedy, Allison Shearmur, Simon Emanuel

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »