Oldal kiválasztása

Aktuális mozipremierek 38. hét

Aktuális mozipremierek 38. hét
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Premierfilmek szeptember 20-án a mozikban:

Nevem: Thomas
(Il mio nome è Thomas)

olasz dráma, 100 perc

Premier: 2018. szeptember 20.

Thomas a spanyol sivatagba indul Harley Davidsonjával, egy kis magány és elmélkedés reményében, de ehelyett találkozik Luciaval, a bajbajutott fiatal nővel, akinek zavaró ám mégis különleges személyiségén keresztül találja meg végül az áhított megvilágosodást. Mario Girotti, vagy ahogy hazánkban mindenki ismeri Terence Hill , sokunk örömére újra visszatér a mozivászonra. A film megtekintésén kívül lehetőségünk lesz találkozni magával a színész legendával is, a Romis mozi facebook oldalán (https://www.facebook.com/romismozi/?ref=br_rs)  folyamatosan tájékoztat a részletekről.

Johnny English újra lecsap
(Johnny English Strikes Again)

francia-amerikai-brit akció-kaland-vígjáték, 89 perc

Premier: 2018. szeptember 20.

2018-ban az ikonikus komikus, Rowan Atkinson visszatér a véletlenül szupermenő titkos ügynök, Johnny English szerepében. Egy kibertámadás leleplezi az összes aktív angol beépített ügynököt, és az akció kiagyalója további pusztítással fenyegeti a világot. A titkosszolgálat most csak egy emberben bízhat – Johnny Englishben. A jelenleg leszerelt, és egy kis előkészítő iskolában tanító Englisht újra szolgálatba hívják, hogy találja meg a ravasz hackert, és ugorjon fejest az akcióba. Ám ahhoz, hogy a küldetés sikerrel járjon, hősünknek minden képességét latba kell vetnie – és nincs neki túl sok –, mivel itt a múlt analóg módszereinek kell szembeszállniuk a jövő digitális technológiájával.

Brilliáns válás
(Brillantissime)

francia-belga vígjáték, 95 perc

Premier: 2018. szeptember 20.

Angela élete maga a tökély, szépséges tinédzser lánya és jóképű férj várja őt minden nap gyönyörű nizzai otthonukban. Ám egy napon minden megváltozik, lánya összeköltözik barátjával, férje pedig elhagyja. Ám Angela nem esik kétségbe, megtanulja kezelni a helyzetet és megélni a boldogságot.

Keresés
(Searching)

amerikai misztikus thriller, dráma, 102 perc

Premier: 2018. szeptember 20.

Egy 16 éves lány eltűnik. A rendőrség nyomoz, az apa türelmetlen, az ügy nem halad. A lány apja úgy dönt, hogy maga is kezébe veszi a kutatást, és bemerészkedik arra a területre, ahol ugyan bizonytalanul, tájékozatlanul mozog, de egyedül ott találhatja meg eltűnt lánya nyomait: a neten. Úgy érzi, minden titok egyetlen helyen gyűlt össze, és minden rejtély megoldása itt található: egy laptopon. Megküzd az ismeretlen világgal. Virtuális térben mozog, de valódi eredményt akar: a lányát. Ebben a szupermodern thrillerben minden izgalmas pillanatot digitális eszközökön keresztül lát a néző: bár ez teszi valóságossá, mégis minden különlegesen izgalmassá válik tőle – a film producere az Éjszakai őrség és a Wanted különleges tehetségű, minden újra fogékony alkotója, Timur Bekmambetov.

Mirai: Lány a jövőből
(未来のミライ (Mirai no Mirai))

japán feliratos animációs kaland-dráma, 100 perc

Premier: 2018. szeptember 20.

A négyéves Kun azóta haragszik a világra, amióta kishúga születésével felfordult az élete. Ám egy reggel titkos, mesebeli világot talál a kertjükben, ahol találkozik azzal a kislánnyal, aki majd az anyukája lesz és azzal a férfival, aki majd a dédnagypapája lesz. A varázslatos kalandokban útitársául szegődik egy nagylány. Egy nagylány, akit pont úgy hívnak mint az utált kistestvért…

Mamoru Hosoda, az itthon is kultikussá vált A fiú és a szörnyeteg rendezője hűséges közönségéhez egy újabb megható és izgalmas animével tért vissza. A valóság és képzelet határának különös birodalmában játszódó Mirai – Lány a jövőből korosztálytól függetlenül izgalmas mese, egyszerre játékos kaland és felnövéstörténet.

A művészet templomai:

Caravaggio – Vérről és lélekről
(Caravaggio – L’anima e il sangue)

olasz életrajzi dokumentumfilm, 90 perc

Premier: 2018. szeptember 20.

A művészet templomai ismeretterjesztő mozifilm sorozat keretében ismét egy kimagasló itáliai mester életét és művészetét bemutató film következik. Ez a látványos dokumentumfilm Michelangelo Merisi da Caravaggio pályáját mutatja be munkásságán és személyes küzdelmein keresztül, akinek nem csupán a művészetét, de az egész létét is a fény és az árnyék, a kontrasztok és az ellentmondások, az ihletett zsenialitás és a józanság váltakozása jellemezte. Roberto Longhi, a legelismertebb Caravaggio-szakértő véleménye szerint a művész munkásságát szigorúan csak az életrajzával párhuzamosan lehet értelmezni, mivel minden mesterművében személyes tapasztalatai tükröződnek.

0 hozzászólás

Translate »