Oldal kiválasztása

Garcia 1-2. Rész Bemutató

Garcia 1-2. Rész Bemutató

Felmerült már bennetek valaha az a kérdés, hogy milyen lehet egy James Bond és Amerika Kapitány egyvelegeként is értelmezhető spanyolajkú szuperkatona? Nos, nem kell tovább várnotok, ugyanis az HBO Max Magyarországnak köszönhetően, erre most választ kapunk.

Jó, az igazat megvallva a fentebb írt sorok nem teljesen fedik a valóságot, ugyanis Garcia egy teljesen különálló entitás, de karaktere azért tartalmaz szembetűnő hasonlóságokat a korábban felsorolt úriemberekkel egyetemben.

Fontos leszögezni, hogy egy 6 részes sorozatról beszélünk, melynek első epizódja október 28-án vált elérhetővé az HBO Max előfizetői számára, nekünk az első két etapot volt szerencsénk megnézni idő előtt, és hűha….

Azonban ne szaladjunk ennyire előre, ejtsünk előtte pár szót a szereplőgárdáról. A címszereplőt Francisco Ortiz, míg (előreláthatólag) kalandjai során, többnyire a Veki Velilla által alakított Antonia lesz segítségére (vagy éppen fordítva). Nem kizárt, hogy ez az én szegénységi bizonyítványom, de nem találkoztam olyan színésszel, akit betudtam volna azonosítani, hogy „Ja igen, őt már láttam ebben…”. Kis utánajárást követően, arra lettem figyelmes, hogy korábban kisebb-nagyobb spanyol filmekben, sorozatokban kapott szerepet a gárda jelentős rész, már azok közül akik nem most debütáltak. Ezt fontosnak éreztem megemlíteni, mert már az első két rész alapján is megállapítható volt, hogy Antonia és Garcia között olyan mértékben működik a vásznon a kémia, ami még a legismertebb Hollywoodi sztároknál sem tapasztalható sokszor.

Térjünk át kicsit a látottakra. Az első epizód elég lassan építkezett, olyan szinten, hogy a végére kicsit el is untam, azonban érthető módon, felkellett vezetni a karaktereket, így ezt nem nevezném feltétlen akkora negatívumnak, mint amilyennek elsőre tűnhet. Nagyjából 1 órás epizódokról beszélünk, itt az utolsó 10-15 perc olyan szinten beindította a cselekményt, hogy konkrétan repdestem az örömtől, hogy ebből perceken belül fogok látni még egy epizódot, és nem kell várnom egy hetet. És az a bizonyos második rész… hát az pedig a mozivászon elé szögezett az első perctől és egészen a végéig nem eresztett. A vetítés végeztével ránéztünk egymásra a partneremmel, és egyidejűleg tettük fel a kérdést, hogy „Ennyi volt?!”.
Magyar szinkronnal néztük végig a részeket, mivel ez mindig egy sarkalatos pont lehet. Azonban, kifejezetten pozitív meglepetés volt, tisztes iparos munka, ismert szinkronszínészek hangján szólalnak meg a karakterek. Mivel eredeti nyelven nem láttam még a sorozatot, így ezzel kapcsolatosan viszonyítási alapom nincs, de az biztos, hogy anyanyelvünkön nézve is teljesen élvezhető.

Elképesztően várom, hogy mi fog kisülni a hátralévő 4 epizódban, mivel az első 2 bizakodásra ad okot, hogy ismét valami nagy dolog születhet az HBO keze által.

Translate »