Oldal kiválasztása

Énekelj! 2 – Filmkritika

Énekelj! 2 – Filmkritika80% XP80% XP
2 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Kezdjük az elején vagy is az Énekelj első részénél. Egy aranyos meséről van itt szó, egy eltökélt koaláról, aki édesapja örökségét próbálja megmenteni, de bármit is tesz a színháznak úgy látszik leáldoztak, míg nem egyszer csak támad egy ötlete, mindenét kockára téve szervez egy tehetség kutatót, hatalmas fő díjjal, ez gyűjti össze főhőseinket. A bűnbandába tartozó gorillát, aki titkon a zene szerelmese, a Rock Starnak készülő sünt aki pasija árnyékában él, a félénk elefántot, akinek csoda szép hangja van, de le kell győzze a félelmét, és végül de nem utolsó sorban a malac anyukát, aki megszámolhatatlan gyermek mellett fő állásban vezeti a háztartást, de mindig is szeretett volna híres énekes lenni. Emellett még van néhány szereplőnk, de ők csak az aktuális részben voltak relevánsak.

Nem nagy titok tekintve, hogy a cikkünk a második részről szól, a színház megmenekül és a történet végére be is fut, a kisvárosuk legnagyobb attrakciójává válik. Hőseink helyi szinten híresek lesznek és ki is alakítanak egy műsort mellyel az elérhető legnagyobb sikert érik el. Itt vesszük fel a másodikrészben a fonalat. A kisvárost meghódítottak, de ahogyan az első részben megismerhettük Buster Moon nem elégszik meg ennyivel, ezúttal a célja a nagyváros csillogása.

A film során nagyon sok történeti elemet figyelhetünk meg amik az előző részben is jelen voltak. Őszintén megvallva én arra számítottam, hogy ugyanazt a story-t fogjuk megkapni egy másik köntösben, de azt kell, hogy mondjam nagyon kellemes csalódást okozott a film. Az animáció legutóbb is látványos volt, de az Énekelj 2-ben már nem fogták magukat vissza a rajzolók és a történet írok. Előnyt kovácsolva abból, hogy animáció nem pedig valódi diszlettel dolgozó műsorról van szó a kreatív csapat teljesen elszabadult, ezzel pedig hihetetlen látványt teremtettek.

A történetünk ugyanúgy Buster Moon nagyot mondása miatt lesz kacifántos, de végülis a merj nagyot álmodni mottó bejön. A nagyváros egészen másfél kihívásokat rejt, amire még nem állnak készen. Hiányosságaik ellenére végülis csak megmutathatják milyen fából is faragták őket, de sajnos mindegyikük egy ponton megtörik. Viszont nem adják fel és ettől megszületik az egyik, ha nem a legjobb animált zenei film valaha.

Már az előző rész feldolgozásai sem voltak rosszak, de ezúttal a hihetetlen látványtervvel összepárosítva egyszerűen fenomenális élmény nézni és hallgatni ami a vásznon történik.

Összességében az Énekelj 2 egy szuper animációs film lett. Méltó folytatása az első résznek, érdekes és élvezetes történet lett önmagában is és kicsit többet megtudhatunk a karakterekről is.

Akik az első részt kedvelték, ezt is ajánlom figyelmükbe.

Értékelés

80%

Énekelj! 2
80%
Translate »