Oldal kiválasztása

GAMDIAS Hephaestus P1 – Hardverteszt

GAMDIAS Hephaestus P1 – Hardverteszt80% XP80% XP
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Razer, Steelseries, Roccat, nagy valószínűséggel senki olyannak nem kell bemutatni az előbb felsorolt márkákat, aki kicsit is jártas a játékosoknak szánt perifériák világában. Azonban, ha a GAMDIAS-ról beszélünk, sokan a fejüket vakarhatják, és nem tudják, miről van szó. Nos, bevallom őszintén, ezzel én is így voltam egészen addig, amíg lehetőséget nem kaptunk kipróbálni néhányat a gyártó termékei közül. Így hát kapva kaptam az alkalmon, hogy írhassak pár sort a Hephaestus P1 névre keresztelt gamer fejhallgatóról.

Nos, kezdjük a doboz tartalmával. Az első meglepetés itt ér minket, ugyanis magán az eszközön kívül semmi mást nem rejt a tartó, se felhasználói kézikönyv, se egy szoftver, amivel üzembe helyezhetjük a fülest, vagyis csak első látásra. Ugyanis használati utasítást kapunk a termékhez, csupán nem papír- , hanem egy QR kód formájában, amit beolvasva digitálisan elérhetünk minden szükséges tudnivalót a GAMDIAS weboldaláról, illetve a driverkérdést is nagyon hamar meg tudjuk oldani, mivel ha csatlakoztatjuk a Hephaestus P1-et a géphez, települ egy illesztőprogram, aminek segítségével már használhatjuk az eszköz fontosabb funkcióit. Viszont, ha teljesen személyre szeretnénk szabni a perifériát (például különböző csúszkák segítségével szeretnénk állítani a hangot kedvünk szerint), ahhoz installálnunk kell a HERA nevű programot, amely szintén ingyenesen elérhető a gyártó honlapjáról.

Most, hogy ezt kiveséztük, nézzük meg a füles esztétikai tulajdonságait. A fejhallgató felső része egy alumínium borítást kapott, ami elképesztően jól áll neki, azonban könnyedén gyűjti az ujjlenyomatokat. A szivacsborítású fülpárnák alatt egy-egy 50 milliméter átmérőjű 7.1 hangszóró kapott helyet, ami arra szolgál, hogy a térkép másik feléről is meghalljuk még az ellenfelek levegővételét is, illetve két darab, piros, zöld és kék színekben, valamint ezek árnyalatában pompázó LED-világítást. Ezenkívül, vérbeli játékosoknak szánt füleshez méltóan a Hephaestus P1 is kapott egy mikrofont, amely négy irányba mozgatható, hogy mindenki megtalálja a számára legkényelmesebb pozíciót. Ami még említésre méltó, az az 1,8 méter hosszúságú fonott, csomózódás mentes kábel, illetve egy hangerőszabályzó panel, amelyen a hangosító és halkító gombokon kívül még egy mikrofonnémító kapcsoló is helyet kapott.

Egy ilyen eszköznél természetesen a hangzás és a kényelem a legfontosabb. Bátran merem állítani, hogy a hangokkal nem lesz probléma, lövöldözős játékokban kellő távolságról meg fogjuk hallani ellenségünk lépteit,  de nyílt világú játékokban is hallhatjuk a körülöttünk lévő világ minden egyes zaját, a 7.1-nek köszönhetően. A Hephaestus P1 még olyan játékokat is új szintre emel hangzásvilágának köszönhetően, mint a League of Legends vagy a Cuphead. Térjünk át a kényelemre, ez az a pont, ahol sajnos nem vagyok maradéktalanul elégedett, ugyanis mikor először felvettem az eszközt a fejemre, nagyon megörültem, mivel egyáltalán nem nyomta a fülemet, ami nálam ritkaság. Azonban néhány óra aktív használat után ez a lelkesedés alábbhagyott, mert hosszútávon a Hephaestus P1 rendkívül meleg, éppen ezért nem feltétlen alkalmas egy 6-8 órás raid lenyomására World of Warcraftban, mivel könnyen elveszíthetjük komfortérzetünket. De beszéljünk pár szóban a mikrofonról is, ami ahhoz, hogy társainkkal kommunikáljunk játék közben, teljesen alkalmas, nem recseg, nem zúg, de azért senki ne várjon stúdióminőséget.

Ár-érték arányát tekintve a Hephaestus P1-nek kevés vetélytársa van jelenleg a piacon, a maga 25-30 ezer forint között mozgó árcédulájával, és  bátran merem ajánlani azoknak a játékosoknak, akik nem teljes munkaidőben szeretnének játszani.

A teszthez a terméket a gyártótól kaptuk, aki nemrégiben lépett a magyar piacra. Termékeiket itthon ezeknél a forgalmazóknál találhatjátok meg.

Értékelés

80%

Összefoglaló Egy nagyon komoly hangzású, prémium kategóriás fejhallgatót készített a GAMDIAS, ami minden játékos igényeit kitudja elégíteni kategóriájában. A külseje gyönyörű, a mikrofon minősége teljesen alkalmas a feladata elvégzésére, az anyaghasználat kiváló. Egyetlen negatívum, hogy néhány óra után rendkívül beizzad benne a fül.

80%
Translate »